Erdély csodáit fedezték fel

2019.11.04. 07:00

A Határtalanul program keretében kirándultak a Zrínyi-iskola diákjai

A Zrínyi-iskola 7. osztályos tanulói Erdély látványosságait fedezték fel a Határtalanul pályázat keretében, megemlékezéseken és interaktív foglalkozásokon vettek részt.

Benedek Bálint

diákok a Madarasi-Hargita kopjafákkal teli tetején. Mindannyian nagyon élvezték a kivételesen jó hangulatú kirándulást és többen megfogadták: később visszatérnek még Erdélybe Fotó: ZH

A hosszú utazást követően a zrínyis diákok Nagyváradra érkeztek, ahol a várban II. Rákóczi Györgyre emlékeztek. A folytatás a só jegyében telt.

diákok a Madarasi-Hargita kopjafákkal teli tetején. Mindannyian nagyon élvezték a kivételesen jó hangulatú kirándulást és többen megfogadták: később visszatérnek még Erdélybe Fotó: ZH

Megcsodálták Szovátán a gyönyörű üdülőket, majd körbejárták a sós vízű Medve-tavat, aztán Parajd felé vették az irányt, ahol a sóbányát nézték meg. Eztán a Só-szorosban tettek sétát, miközben a sóformákban gyönyörködtek. Mielőtt a szállásra indultak volna, még ellátogattak egy speciális sóvágó műhelybe. A kanizsai diákok a kirándulást Kobátfalván, a helyi általános iskola meglátogatásával folytatták. Bemutatták egymásnak településeiket, majd előadták a Rákóczi-emlékév kapcsán készített műsorukat.

Székelyudvarhelyen megkoszorúzták II. Rákóczi Ferenc szobrát, ezt követően a csoport traktorral indult a Madarasi-Hargita meghódítására. A menedékháztól gyalogosan folytatták útjukat a kopjafákkal teli tetőre. A nap zárásaként az erdélyi Boróka Táncegyüttes lelkes tagjai táncházat tartottak a kanizsai fiataloknak.

Székelyvarságon 16 kilométeres túra várt a gyerekekre, mely során megnézték a Csorgókő-vízesést és Jézus kútját. Útközben egy működő vízimalmot látogattak meg és betértek egy zsindelyeshez is. Szejkefürdőn Orbán Balázs, a legnagyobb székely emlékhelyénél, Farkaslakán pedig Tamási Áron sírjánál koszorúztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában