Hétköznapi hősök

2019.10.03. 13:00

Véradónapot szerveztek a botfai gyermekotthonban

Szerdán, a tavalyi sikeren felbuzdulva véradónapot szerveztek a botfai speciális gyermek­otthonban. Ezúttal az intézet 13 dolgozója vállalta, hogy donorként hozzájárul a gyógyító munkához.

Fincza Zsuzsa

Salamonné Farsang Tünde asszisztens Bősze Attila gondnok, Mihályi Károlyné asszisztens Bubla János nevelő véradására ügyel

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Fincza Zsuzsa

– Nálunk a véradásnak a humanitárius értéke mellett a pedagógiai hatása is jelentős. Intézményünk 48 speciális nevelési igényű gyermekének ilyen módon is példát kívánunk mutatni: saját környezetükben tapasztalhatják, saját szemükkel láthatják, hogy másokon segíteni magától értődő dolog. Megtanulják, hogy vérükkel majd ők is életeket menthetnek, ők is értékes emberi cselekedetekre lesznek képesek – magyarázta Kanizsai Genovéva, az EMMI Speciális Gyerekotthoni Központ, Általános Iskola és Szakiskola Zalaegerszegi Gyermekotthonának szakmai vezetője.

Salamonné Farsang Tünde asszisztens Bősze Attila gondnok, Mihályi Károlyné asszisztens Bubla János nevelő véradására ügyel Fotó: Fincza Zsuzsa / Zalai Hírlap

– A hatás máris jelentkezett – tette hozzá Takács Bernadett, az intézet ápolónője, a véradás főszervezője. – Reggel mondtam a gyerekeknek, hogy milyen nagy napra virradtunk, beszéltem nekik a véradás fontosságáról, arról, hogy egy ember akár három életet is megmenthet vele. Nagyon belelkesedtek a srácok, többen jelentkeztek, hogy ők is vért akarnak adni. Meg kellett nekik magyaráznom, hogy csak 18 éves koruk után kerülhet rá sor – jó néhányan ígérték, hogy megteszik majd.

Az idén a véradók sorában Bubla János nevelő, Bősze Attila gondnok és Keszi Zsolt fejlesztőpedagógus nyújtották először a karjukat tű alá a Zalaegerszegi Területi Vérellátó asszisztenseinek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában