Széles összefogással végezték el a munkát

2019.10.10. 11:00

Varázsházikó: óvodai vizesblokk felújítása a Napsugárúti oviban

Az óvodások műsorát követően tegnap átadták a Kertvárosi Óvoda Napsugár utcai Tagóvodájának hatodik felújított vizesblokkját.

HP

A Halacska csoport tagjai kedves műsort adtak Fotó: Katona Tibor

Fotó: © Katona Tibor

A beruházás azért is jelentős, mert széleskörű társadalmi összefogással valósult meg. Az óvoda Halacska csoportjába járó gyerekeket szolgáló blokk teljes felújítása közel 3 millió forintba került, és az ehhez szükséges induló összeget, 1 millió forintot a városban több éve kiírt Varázsházikó Program idei díjának megnyeréséből biztosították. Emellett az óvodai alapítvány, valamint az önkormányzat hozzájárulása, illetve a szülők személyes felajánlásai és munkája is kellett a vizesblokk korszerűsítéséhez. Az ünnepségen Bognár Ákos, a körzet önkormányzati képviselője részletezte, hogy ezzel 2015-től az intézménynek mind a hat mosdója megújult, és méltatta a Varázsházikó Program környezettudatosságra nevelő és a fejlesztésekben betöltött hatását.

A Halacska csoport tagjai kedves műsort adtak Fotó: Katona Tibor

Gecse Péter alpolgármester mindezek mellett a város többi intézményére is vonatkozóan méltatta a lakosság, a szülők összefogását a jó célok érdekében. Szűcs Róbert, a programot elindító cég vezetője bejelentette, hogy jövőre is várják az óvodák részvételét, pályázását. A Varázsházikó Programban az óvodai közösségeknek hulladékanyagokból kell házikókat készíteniük, és a legszebbet előállítók nyerik el az 1 millió forintot, továbbá három óvodás iskolakezdési támogatását. A rendezvényen az intézmény nevében Szijártóné Herbai Erzsébet tagóvodavezető mondott köszönetet a beruházás megvalósulásáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában