Átadás

2019.10.07. 07:00

Új bölcsőde készült Nagyrécsén – Az óvodával közös, teljesen felújított épületben található

Közel 200 millió forintos pályázati és önerős forrásból elkészült a Tündérkert óvoda és bölcsőde épületének teljes felújítása, az avatót szombaton tartották.

Benedek Bálint

Az elkészült impozáns épület beruházásának részleteiről Laskai Béla polgármester szólt az ünnepi köszöntőjében. Elmondta: az önkormányzat pályázott a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program „A foglalkoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével” című felhívásra. A Tündérkert óvoda fejlesztésére és a bölcsőde létrehozására közel 189 millió forintot nyertek, ám a közbeszerzések lebonyolítása után kiderült, hogy ez az összeg nem elegendő a teljes kivitelezésre. Így az önkormányzat 11 millió forint saját erővel támogatta az intézmény elkészültét.

– Az óvoda mellett a földszinti részen vadonatúj, 14 férőhelyes, jól felszerelt bölcsőde kezdhette meg a működését – folytatta a településvezető. – Az utóbbi részen többek közt csoportszobát, melegítőkonyhát, fejlesztőszobát, tornaszobát és sószobát alakítottunk ki. A legkisebbek csoportszobájához az épület déli oldalán terasz kapcsolódik, mely az őket a nagyobbaktól elválasztott játszóudvarra viszi. Az udvarra játszóeszközöket is telepítettünk. Az intézmény tetőhéjazat-cseréje és szigetelése megtörtént, a fa szerkezetű nyílászárókat műanyagokra cserélték, az egész épület megújult energetikailag.

 

Bene Csaba, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke ünnepi köszöntőjében kiemelte: nagy öröm, hogy abból a közel 25 milliárd forintból, ami ebben a fejlesztési ciklusban a megyében rendelkezésre állt az operatív program forrásaiból, egy jelentős beruházást adnak át. Szerinte ez a közösség erejét is mutatja, s ebből a környék polgármesterei is profitálhatnak, hiszen számos fejlesztésre lehet még pályázni, hogy szebbé tehessék a környezetüket.

– Nagyrécse folyamatosan fejlődik, erre jó példa az elkészült intézményegység is – fogalmazott köszöntőbeszédében Cseresnyés Péter államtitkár. – Korábban utakat és járdákat újítottak fel, megszépült a templom, jelenleg az orvosi rendelő felújítása zajlik. Büszkék lehetünk arra, hogy az elmúlt kilenc évben a választókörzetem minden településén történt valamilyen előrelépés, melynek talán közösségmegtartó szerepe van. Az előrelépések mind a kormány tudatos politikájának köszönhetők, hiszen a városok, falvak dönthetik el, hogy mire van szüksége az adott településnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában