ezúttal nem kivágásra került sor

2019.10.28. 07:00

Több száz fát ültettek Surd közterületeire

Az ország egyik fő karácsonyfa-termelő településén ezúttal nem kivágtak, inkább telepítettek fákat. A falu közterületeire és fontosabb pontjaira közel 320 fát ültettek el a közelmúltban.

Benedek Bálint

Kanász János (balról) és Vajda József a surdi tó partján is több fát ültetett

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Benedek Bálint

A fővárosi Bojár Iván András művészettörténész, építész­kritikus – és aggódó szülő – a barátainak címezte a környezetünkért és jövőnkért érzett felelősségtudat vezérelte tömeges faültetés gondolatát. A cél nem kisebb, mint 10 millió fa elültetése Magyarországon, hogy a gyerekeknek is lehessen élhető jövője. Az internetes közösségi oldalukon futótűzként terjedő kezdeményezésről a surdi polgármester, Kanász János is értesült. Örült, hogy erdész, ökológus, kertész, botanikus és egyre több közösség számára fontos a környezetvédelem.

Kanász János (balról) és Vajda József a surdi tó partján is több fát ültetett
Fotó: Benedek Bálint / Zalai Hírlap

– Az akciótól függetlenül az előző években is figyeltünk arra, hogy még zöldebbé varázsoljuk a településünket – mondta a polgármester. – Ezúttal egy helyi vállalkozótól 320 csemetét vásároltunk közel félmillió forint értékben. A hatféle fából minden közterületre, a temetőbe, de még az orvosi rendelő körüli parkba is ültettünk. Ezzel pedig nagyban hozzájárultunk az ökológiai egyensúly megteremtéséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában