tíz darabot tettek tönkre

2019.10.04. 08:00

Pótolják a vandálok által kitördelt fákat Zalaegerszegen

Pótolják a vandálok által kitördelt fákat a megyeszékhelyi Arany János utcában, erről is beszélt csütörtökön délelőtt a helyszínen Bali Zoltán, a településrész önkormányzati képviselője.

Arany Gábor

Az Arany János utcában az ültetésbe bekapcsolódott Bali Zoltán és Horváth István is

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Arany Gábor

Mint felidézte, pár éve kilencvenegy fát ültettek itt, ám közülük a vandálok tízet tönkretettek. Ezek pótlása történt meg a napokban. A csemetéket Bali Zoltán vásárolta, mert úgy gondolja, hogy ennyivel tartozik a közösségnek.

Az Arany János utcában az ültetésbe bekapcsolódott Bali Zoltán és Horváth István is
Fotó: Arany Gábor / Zalai Hírlap

Szólt arról is, hogy a faültetések során figyelmet fordítanak arra, hogy a kiválasztott fajták ne legyenek allergizálók és elviseljék a szélsőséges időjárási körülményeket. Az elmúlt időszakban a körzetben 357 fát ültettek el, ebből 176 került a Vizslaparkba, 77 az Arany János utcába, ötvennél több a Dózsa György utcába és többtucatnyi egyéb közterületre.

Az elkövetkezendőkben fasorokat telepítenek a kis utcákba, és gondoskodnak a platánok megóvásáról is. Mindez kapcsolódik a város által meghirdetett programhoz, amely szerint a következő öt évben 5000 fát ültetnek el.

Horváth István, a Városgazdálkodási Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a telepítéseknél használt fajtákat a gazdasági társaság szakemberei választják ki, figyelembe véve a városlakók kéréseit, igényeit is. Többéves programról van szó, ezért azt még nem lehet megmondani, hogy a város különböző területeire milyen növények kerülnek. Az azonban mindenképpen fontos, hogy a fajták kiválasztásánál a klímaváltozásra is tekintettel legyenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában