osztálytalálkozó

2019.10.21. 12:00

Nosztalgia 50 év után – Eleven gyerekek voltak, de összetartott a csapat

Meghitt pillanatokban, nagy találkozásokban volt részük a gelsei iskola 1969-ben végzett diákjainak, akik ötven év után újra összegyűltek.

Szabó Zsófia

Papp Nándor, Mód László, Recséné Horváth Erika és Tátrai István az osztálytalálkozón Fotó: a szerző

A nem mindennapi osztálytalálkozón hol a régi sztorik felelevenítésétől lettek könnyesek a szemek, hol pedig attól, hogy tizenegy egykori tanuló már csak az égi tanteremből kísérhette figyelemmel a találkozót.

Nem volt egyszerű feladat, de több hónapos szervezőmunka után mégis sikerült összeverbuválni az 1969-ben végzett két évfolyam diákseregét. Habár sokan választották otthonuknak Gelsét vagy a környező falvakat, volt, aki Németországba vagy az ország másik végébe költözött. Mégis örömmel eljött.

Papp Nándor, Mód László, Recséné Horváth Erika és Tátrai István az
osztálytalálkozón Fotó: a szerző

A főszervező csapat nevében Recséné Horváth Erika elmondta: mindannyian vágytak arra, hogy még lássák egymást. Több mint harmincan gyűltek össze. Papp Nándor úgy emlékezett: eleven gyerekek voltak, ám ha kellett, összetartott a csapat. Ezért is ölelik meg egymást félszáz év után is nagy szeretettel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában