Energiatakarékosabb, esztétikusabb, modernebb

2019.10.11. 14:00

Megszépült a Községháza Vonyarcvashegyen

Pályázati támogatás és önkormányzati önerő ráfordításával újult meg a Községháza. A felújított épületet pénteken adták át.

Keszey Ágnes

Péter Károly és Manninger Jenő az átadóünnepségen

Fotó: ZH Archív

Az önkormányzat a Vidékfejlesztési program 50 millió forintos pályázati támogatásával, valamint ugyanekkora összegű saját forrás ráfordításával újította fel az épületet, mely küllemében esztétikusabb és modernebb lett, s energiatakarékosabban működik. pénteki átadóünnepségen Manninger Jenő országgyűlési képviselő elmondta, hogy a kormányzat céljai között szerepel a falvak támogatása, az alapintézmények felújítása, s az uniós programokba is beillesztettek olyan lehetőségeket, melyek önkormányzati épületek felújítására biztosítanak forrásokat. Vonyarcvashegyet érintően hozzátette, hogy a balatoni fejlesztési forrásokból is részesülhet a település. A most megvalósult beruházást Péter Károly polgármester mutatta be.

Péter Károly és Manninger Jenő az átadóünnepségen

-Megtörtént a nyílászárók cseréje, külső hőszigetelés, korszerűsítés, a kazánok cseréje, a tetőszerkezet-és héjazat valamint a tetőablakok cseréje – sorolta a megvalósult munkálatokat. Az épület új festést kapott és a bejárati részt is átalakították, a Községházában működő Tourinform iroda pedig egy nagyobb helyiségbe költözött.

Az átadóünnepséget színesítette a helyi Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar kis csoportjának zenés műsora.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában