Zala egyik legtisztább vizű állóvize

2019.10.10. 09:00

Hatalmas lehetőséget látnak a Borostyán-tóban

A Borostyán-tó és környéke lehet a kisváros számára a kitörési pont, ám ehhez a következő öt évben komplex infrastrukturális és turisztikai fejlesztésre lenne szükség.

Gyuricza Ferenc

Gödörházi Norbert és Vigh László a tónál Fotó: Gyuricza Ferenc

Mindez a térség országgyűlési képviselője, Vigh László és Gödörházi Norbert önkormányzati képviselőjelölt sajtótájékoztatóján hangzott el. Vigh László úgy fogalmazott: a Borostyán-tavat olyan idegenforgalmi paradicsommá kell fejleszteni, mely a kisvárost kiemelheti a környező települések közül. Erre Gödörházi Norbert tett javaslatot, akihez, mint elhangzott, húszéves barátság fűzi, és aki számos fejlesztési javaslattal élt már eddig is.

Gödörházi Norbert és Vigh László a tónál Fotó: Gyuricza Ferenc

Gödörházi Norbert szerint a 35 hektáros Borostyán-tó Zala egyik legtisztább vizű állóvize, ám az anyagi források hiánya miatt a tervezett fejlesztései eddig nem valósulhattak meg. Kifejtette: a biztonságos fürdőzés érdekében helyre kell állítani a strand leszakadt partszakaszát, a tó megfelelő megközelíthetősége érdekében pedig az oda vezető út aszfaltozását is el kell végezni. Szükség lenne továbbá a 25 éves vizes­blokk teljes rekonstrukciójára, a 45 fő fogadására alkalmas táborhely felújítására, a csónakház elavult felszerelésének cseréjére, a strandon egy új, komplex, több korosztály által használható játszótér kialakítására, valamint a korábban is tervezett színpad kiépítésére. Emellett egy látogatóközpont kiépítését is javasolja Gödörházi Norbert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában