víz- és szennyvízrendszer-rekonstrukció

2019.10.10. 07:00

Biztonságos és korszerű az ivóvízellátás Lentiben

A Jókai úton megvalósult víz- és szennyvízrendszer-rekonstrukciót, illetve a felújított utat avatták fel tegnap ünnepélyes keretek között.

Korosa Titanilla

A beruházás tartalmáról Horváth László polgármester és Arnhoffer András, a Zalavíz Zrt. elnök-vezérigazgatója tájékoztatta a jelenlévőket. Utóbbi elmondta, hogy a Jókai úton az ívóvízrendszer rekonstrukciója, illetve a szennyvízcsatorna hibás szakaszainak cseréje zajlott le, valamint elvégezték többek között az aknák felújítását is. A beruházás értéke meghaladta a 40 millió forintot. Hozzátette: jelenleg is zajlik Lentiben a szennyvíztelep felújítása a szennyvízrendszer rekonstrukciójával egybekötve, egy közel 2 milliárd forintos projekt keretében.

 

Horváth László mindezt azzal egészítette ki, hogy korábban a város ezen részén megújult a Bethlen és Thököly utca is a Jókaihoz hasonlóan. A munkálatok során a mai kor kívánalmainak megfelelő, korszerű ivóvízrendszert építettek ki, amire 45 háztartás csatlakozik rá. A fejlesztéssel szakaszolható a hálózat, így üzemzavar esetén megoldott a városrész ivóvízellátása. Az út aszfaltburkolatának helyreállítását és az útpadkák rendbetételét a Le-Ko Kft. munkatársai végezték mintegy 450 méter hosszúságban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában