program

2019.10.07. 15:00

A népművészetről szólt a IV. Őszi Forgatag

Változatos programokat kínált a szombaton megrendezett IV. Őszi Forgatag. Kirakodó- és kézművesvásár, kulturális bemutatók sora és játszóház is várta az érdeklődőket.

Gyuricza Ferenc

Népzenét játszó fiatalok a somogyi Szennáról Fotó: Gyuricza Ferenc

A rendezvény annak idején a szüreti felvonulást váltotta fel, s négy év elteltével úgy tűnik, jó ötlet volt egy új program meghonosítása a településen – mondta lapunknak Lakatos György, a közösségi ház vezetője, hozzátéve, hogy az Őszi Forgatag ugyanúgy a népi hagyományok életben tartását szolgálja, csak itt a népművészet, a zene és a tánc kerül fókuszba.

– Az Őszi Forgatag a civil szervezeteink és intézményeink számára is bemutatkozási lehetőséget kínál, jó szívvel ajánljuk őket mind a településen élők, mind az ide látogatók számára – folytatta Lakatos György.

Népzenét játszó fiatalok a somogyi Szennáról Fotó: Gyuricza Ferenc

Horváth Zoltán, a község polgármestere hasonló gondolatokat fogalmazott meg, mondván, az Őszi Forgatag valóban a közösség ünnepévé vált, aminek megtartásához az önkormányzat az infrastruktúrát biztosítja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában