Saját forrásból is költöttek

2019.09.26. 14:00

Több utat, járdát, vízvezetéket és csatornát újítottak fel Kanizsán

Járdák és utak újultak meg az elmúlt időszakban a kiskanizsai városrészben. Az ünnepélyes avatót szerdán tartották.

Szabó Zsófia

Dénes Sándor, Tóth Nándor, dr. Páhy János és Balogh László humán bizottsági elnök az avatóünnepség előtt

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szabó Zsófia

Elhangzott: a Pivári, a Szigeti, a Bába és a Nagyrác utcát egyaránt felújították, nagyobb részüket teljesen. Az avató­ünnepségen Dénes Sándor pol­gármester elmondta: a városvezetés kiemelt feladatának tekinti az utak és járdák karbantartását, építését.

– A városban és a városrészben másutt is van tennivalónk e tekintetben – folytatta Dénes Sándor. – Az állagmegóvó munkálatokat, kátyúzásokat elvégezzük, ahol szükséges. De vannak olyan utak, mint a most rendbe hozott kis­kanizsai utcák, melyek teljes felújítását nem lehetett halasztani.

Dénes Sándor, Tóth Nándor, dr. Páhy János és Balogh László humán bizottsági elnök az avatóünnepség előtt Fotó: Szabó Zsófia / Zalai Hírlap

Az avatóünnepségen Tóth Nándor önkormányzati képviselő a kivitelezések műszaki hátteréről elmondta: az 1,9 milliárd forint értékű TIF-projekt jóvoltából a Pivári és a Szigeti utcát is rendbe hozták. Az önkormányzat saját költségvetéséből pedig a Bába utca és a Nagyrác utca rekonstrukciója valósult meg.

– A Pivári és a Szigeti utcában az ivóvíz- és a csatornavezeték rekonstrukciójára is sor került, mert sok volt korábban a csőtörés – folytatta Tóth Nándor. – Illetve amelyik utcában volt járda, azt is rendbe hoztuk, nem csak az úttestet. A költségeket több helyütt jelentősen megnövelte, hogy nagy horderejű munkáról volt szó. Mindegyik utcában út­alapot kellett építenünk először, amely nagy anyagi ráfordítással járt.

Az alpolgármester kiemelte, hogy a Pivári utca 1,2 kilométer hosszan újult meg, közel 200 millió forint értékben. A Szigeti utca, a Bába utca, valamint a Nagyrác utcai járda nemrég lezárult felújítása pedig összességében meghaladta az ötvenmillió forintot.

A felújított utcákat az ünnepség során dr. Páhy János plébános áldotta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában