Okleveleket adtak át

2019.09.24. 11:30

Mutatjuk milyen kincsekkel bővült a zalai értéktár

Idén újabb zalai kincsek kaptak helyet a megyei értéktárban. Tulajdonosaikat az elmúlt hétvégén a városban megtartott Őszi Fesztiválon köszöntötték.

Korosa Titanilla

Képünkön a fesztiválon jelen lévő értékek tulajdonosai, középen Horváth László, Konczér Katalin és Pácsonyi Imre

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Korosa Titanilla

A Zala Megyei Önkormányzat és értéktár bizottsága a helyi értéktár bizottsággal együttműködve csatlakozott a fesztiválhoz és egészítette azt ki a zalai értékek népszerűsítésével. Az ünnepségen Horváth László, a város polgármestere és Pácsonyi Imre, a megyei közgyűlés alelnöke is méltatta az értéktárba újonnan bekerült értékeket és gratulált azok tulajdonosainak. Mellettük részt vett az átadón Konczér Katalin, a Zala Megyei Értéktár Bizottság elnöke is.

Képünkön a fesztiválon jelen lévő értékek tulajdonosai, középen Horváth László, Konczér Katalin és
Pácsonyi Imre Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

Pácsonyi Imre köszöntőjében arról beszélt, hogy nagy jelentősége van annak, hogy a helyi közösség, valamint a szélesebb közvélemény is megismerje a díjazott értékeket, melyek egyediek és általuk lehetőség nyílik egy zalai márka, brand felépítésére. Megköszönte továbbá azok munkáját, akik azon dolgoznak, hogy a helyi értékek a megyei gyűjteménybe is bekerülhessenek.

A felterjesztések közül idén Zala Megyei Értékei címet kapott a tüskeszentpéteri liszt, a Zalacsány-Örvényeshegyi Pálos Kolostor Emlékhely, a lenti Kerka Táncegyüttes, a nagykanizsai Stobos tamburazenekar, a nagykanizsai zsinagóga, a zalaegerszegi földön járó toronyóra, valamint a cukorperec és annak ismert és elismert készítője, a zalaszentgróti Csiszár Tiborné perecsütő és mézeskalács-készítő.

A rendezvényen fellépőként is jelen volt a horvát–magyar folklórt játszó Stobos tamburazenekar, valamint az őrségi-göcseji fesztiválok rendszeres fellépője, az idén 46 éves Kerka Táncegyüttes.

Az oklevelek átadását követően kerekasztal-beszélgetés kezdődött a megyei értékgyűjtésről a művelődési központban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában