Ünnepséget rendeztek

2019.09.30. 10:00

Megbecsülik az idős embereket Garaboncon

Vasárnap rendezték meg a településen az idősek napi ünnepséget.

Szabó Zsófia

Tóth Gábor alpolgármester, dr. Tarnai Zsuzsanna díszpolgár és Koma László polgármester Fotó: Szakony Attila

A községben huszonegy esztendeje hagyomány, hogy évente nagyszabású rendezvényen köszönti a falu vezetősége a nyugdíjas lakókat. Idén is szép számban, mintegy százötvenen fogadták el az önkormányzat meghívását.

– Mindig örömmel és izgalommal készülünk az idősek köszöntésére – mondta Koma László polgármester, hozzátéve: szépkorúnak lenni nagy tisztesség, felbecsülhetetlen ajándék. – Végigdolgoztak egy életet, helyt álltak a munkahelyen, a családban. Mindent elkövetnek, hogy a tőlük telhető legjobbat adják szeretteiknek. Nagyrabecsülés illeti őket a település vezetésétől is. A rendelkezésünkre álló lehetőségekkel élve, a gondoskodás, a kiemelt figyelem, a biztonság megteremtésével igyekszünk hálát adni nekik, értük – fogalmazott Koma László.

Tóth Gábor alpolgármester, dr. Tarnai Zsuzsanna díszpolgár és Koma László polgármester Fotó: Szakony Attila

Jelezte: nem csak az ünnepeken, a hétköznapokban is figyelnek a szépkorúakra. Sok más mellett a szociális gondozók az egyedül élő vagy társaságra vágyó idős garabonciakat rendszeresen felkeresik, a rászorulók számára meleg ebédet juttatnak, segítik őket hivatalos ügyek intézésében.

A rendezvényen finom ételekkel, zenés műsorral lepték meg az időseket, továbbá az állandó lakosú nyugdíjas garabonciak 20 ezer forint anyagi támogatást is kaptak. Dr. Tarnai Zsuzsanna háziorvos, címzetes főorvos pedig díszpolgári címet vehetett át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában