Szentmisével egybekötött zarándoklat

2019.09.09. 09:00

Kolping családok és lelkiségi csoportok találkoztak Lentiben

Nyugat-magyarországi Kolping családok és helyi lelkiségi csoportok találkoztak szombaton a lentiszombathelyi városrészben, hogy elzarándokoljanak a közeli erdőben található Mária-fához, ahol szentmisén vettek részt.

Korosa Titanilla

Többen gyalog zarándokoltak el a Mária-fához

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Korosa Titanilla

Az egész napos program főszervezője a lenti Szent Katalin Kolping Család volt. A nap főzőversennyel kezdődött, a résztvevőket Horváth László, Lenti polgármestere is köszöntötte. A találkozóra többen jöttek, mint tavaly, Balatonföldvárról is csatlakozott a helyi Kolping közösség.

Többen gyalog zarándokoltak el a Mária-fához
Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

A Szűz Máriát ábrázoló szobrot, melyet ma is a vasút közelében található nagy tölgyfa törzsében láthatunk, egy földművelő ekéje fordította ki a földből. A legenda szerint egy nagy viharban belecsapott a fába a villám, de nem hasadt végig, a szobor felett megállt a hasadás, amit csodának vélnek a helyiek. A találkozón erről is megemlékezett a mintegy 150 résztvevő.

– Szoros a barátság, jó a kapcsolat a Kolping családok között, bővült a csatlakozók száma, úgy látom, egyre fontosabb a távoliaknak is, hogy erre az örömteli napra ellátogassanak Lentibe – tudtuk meg Kovács Andrástól, a lenti szervezet titkárától. – Tagságunk is szívesen fogadja a társszervezetek meghívásait, idén Veszprémben, Szombathelyen és Körmenden jártunk.

Délután a szabadtéri szentmisére a rendezvény résztvevői mellett több helyi és környékbeli hívő érkezett, ezt követően a Kolping családok tagjai adtak műsort.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában