Megújul a Rákóczi út burkolata

2019.09.03. 11:00

Jövőre fejezik be a útfelújítást Kerkafalván

Három év alatt és három részletben újíttatja fel a közel másfél kilométer hosszú Rákóczi út burkolatát az önkormányzat. A fejlesztést tavaly kezdték, és idén újabb, mintegy háromszáz méteres szakasz készül el.

Gyuricza Ferenc

Öt centiméter vastag aszfalt kerül az útra Fotó: Gyuricza/Zalai Hírlap

A Rákóczi út egészen a kilencvenes évek közepéig kavicsos volt, és csupán a második önkormányzati ciklusban kapott egy gyengébb minőségű aszfaltburkolatot – kezdte a történeti előzményekkel Nemes Kálmán polgármester. Az akkoriban általánosan alkalmazott, költségtakarékos megoldás szerint bitumenágyba szórtak zúzalékkövet, majd azt hengerezték le, így oldva meg a portalanítását. Ez­úttal tartósabb megoldásként öt centiméter vastag kopó réteget vonnak az út felületére, a község önkormányzati vezetője szerint ezzel már hosszú távon is képesek lesznek biztosítani a közlekedéshez a megfelelő feltételeket.

– A lakóházakon túl egy vállalkozáshoz tartozó gazdasági épületek, valamint vendégforgalmat lebonyolító üdülőházak is találhatók a Rákóczi út ezen szakasza mellett – magyarázta tovább a polgármester. – Emiatt a településünk nagyságrendjéhez képest viszonylag élénk forgalmat bonyolít le ez a szakasz, azaz mindenképpen szükségesnek tartottuk a megerősítését.

Öt centiméter vastag aszfalt kerül az útra Fotó: Gyuricza/Zalai Hírlap

A polgármester azt is hozzátette, hogy ez évben mintegy háromszáz méter hosszúságú szakaszt aszfaltoznak le a három méter széles úton. Ennek költségeit – előzetes számításaik alapján 5,3 millió forintot – a megtakarításaiból, azaz saját bevételei terhére biztosítja az önkormányzat. A tavaly megkezdett beruházást pedig a jövő évben szeretnék folytatni, reményeik szerint akkor már teljes hosszában be is tudják fejezni a Rákóczi út burkolatfelújítását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában