2019.09.11. 10:00
Ilyen volt az Egregyi szüret hagyományos főzőversenye
Indiai currys, rizses hús, kolozsvári gulyás és több változatban elkészített magyaros sertéspörkölt mérkőzött meg egymással az Egregyi szüret hagyományos főzőversenyén.
Lázár László, Remete Imre és Szatmári Zsolt (b–j) a Hami-Fali csapatánál kóstol
Forrás: Zalai Hírlap
Fotó: Varga Lívia
Szabadtéri konyhává változott szombat délutánra az egregyi rendezvénytér múzeum előtti része, ahol a Fly Konda, a Gyüttmentek, a Hami-Fali, a Tiszta Forrás Dalkör, a Teréz Anya Szociális Integrált Intézmény (TASZII) és a Hévízi Tündérrózsák bográcsában készült a finom étek, amelyhez a szervező Festetics művelődési központ öt kiló felkockázott sertéshúst biztosított – kiindulópontként. A csapatok pedig fantáziájuk szerint készítették el menüjüket.
– Több csapat kész tematikát épített a főzés köré, s jó hangulattal, izgalmas receptekkel örvendeztettek meg bennünket – értékelt Szatmári Zsolt, a zsűri elnöke, a hévízi Korona étterem és panzió ügyvezetője.
A TASZII dolgozói keleties hangulatot varázsoltak standjukra, ezt tükrözte a teríték, a tagok öltözéke s jázminrizses, indiai ételük is. A Tiszta Forrás Dalkör bográcsában kolozsvári gulyás rotyogott káposztával, debrecenivel, s került bele krumpli és lebbencstészta is, árulta el Bondor Gyuláné Ica.
– Minden benne van, ami magyaros és finom – jegyezte meg.
A Hévízi Tündérrózsáknál, azaz a gyógyfürdőkórház gyógyszerészeinél a pörkölt mellé emésztést segítő tablettát kínáltak a zsűrinek, s csapatindulóval is készültek: „Ha szereted a bablevest, tedd fel a kezedet!” – szólt a refrén.
A Szatmári Zsolt, Lázár László önkormányzati képviselő és Remete Imre szabadúszó séf alkotta zsűri a TASZII csapatát különdíjjal jutalmazta, a dobogó harmadik fokára a Tiszta Forrás Dalkör állhatott fel, a második helyen a Hévízi Tündérrózsák végeztek, a versenyt a Hami-Fali nyerte.
A jó ebédhez Németh Lajos harmonikás szolgáltatta a nótát, emellett dottós felvonulás, népi játszótér, Maksa Zoltán humorista, majd a Coco Loco koncertje szórakoztatta a programra kilátogatókat, akik préselhettek szőlőt, s kipróbálhatták a hébérezést is.