Erdőről, erdészekről közérthetően

2019.09.22. 07:00

Erdők Hete: Különleges programokkal vár a Zalaerdő Zrt.

Szeptember 30. és október 6. között színes programokkal csatlakozik az Erdők Hete rendezvénysorozathoz a Zalaerdő Zrt.

Horváth-Balogh Attila

Az átlagember fontosnak tartja, hogy jó állapotúak, gondozottak legyenek az erdők Fotók: Hajdu Péter/Zalai Hírlap

Fotó: ZH

Az Országos Erdészeti Egyesület által megrendezett sorozat célja: megmutatni mindenkinek az erdők értékeit és felhívni a figyelmet a védelmük fontosságára, valamint az erdészetek és az erdészek munkájának jelentőségére.

A Zalaerdő Zrt. a zalakarosi parkerdőbe, a nagykanizsai, alsóerdei Madárerdő tanösvényre, a zalacsányi Körtvélyesi tanösvényre, a zalaegerszegi Alsóerdőre, az obornaki erdei iskolába, a lenti parkerdő Vadvirág tanösvényére, valamint a budafai arborétumba hívja és várja a csoportokat vezetett túrákra. Az érdeklődőknek megmutatják a bajcsai csemetekertet, a lenti Göcsej kincsei, az erdő és a fa című kiállítást, de terveznek gyógynövény- és gombaismereti túrát és kirándulást is az erdei vasúttal. A rendezvénysorozat fontos célcsoportjai az óvodások és az iskolások: előbbiek számára a Lenti térségi óvodákban rövid, játékos foglalkozásokat is tartanak Ki lakik az erdőben? címmel; Nova, Csesztreg és Zalalövő óvodáiban pedig az erdész hivatásról és az erdei életközösségről beszélnek.

A programokon a részvétel ingyenes, de előzetes egyeztetéshez kötött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában