Erdélyi gyerekeknek

2019.09.17. 07:00

Ismét megszervezték a jótékonysági akciót

Megalakulása óta segíti adománygyűjtő akciókkal és jótékonysági estekkel a Böjte Csaba szerzetes által létrehozott Szent Ferenc Alapítvány erdélyi gyermekotthonait a zalalövői Kerecsen Hagyományőrző és Kulturális Egyesület.

Gyuricza Ferenc

A Vaskeresztesi Német Nemzetiségi Tánccsoport is fellépett Fotó: Gyuricza Ferenc

Az idén Zalalövőért Díjjal kitüntetett civil szervezet szombaton újabb jótékonysági rendezvényt tartott. Csonka Ferenc, az egyesület elnöke elmondta: megalakulásuk egyik oka éppen az erdélyiek támogatása volt.

A Vaskeresztesi Német Nemzetiségi Tánccsoport is fellépett Fotó: Gyuricza Ferenc

A három hete elindított adománygyűjtő akciójuk eredményeként mintegy 4-500 ezer forint értékű tisztítószer és tisztálkodóeszköz gyűlt össze, amit – a szombati jótékonysági est bevételével egyetemben – személyesen visznek Erdélybe, így tudják garantálni, hogy a felajánlások valóban eljutnak a kedvezményezettekhez. Ez évben a dózsaújfalui Isteni Irgalmasság Gyermekvédelmi Központnak és a farkaslakai Szent Fausztina Napközi Otthonnak nyújtanak segítséget. Csonka Ferenc azt is közölte, hogy az idei akcióhoz csatlakozott a jótékonysági esten közreműködő Vaskeresztesi Német Nemzetiségi Tánccsoport, tagjai a fellépti díjukat ajánlották fel az erdélyi otthonok javára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában