Egyetemi Sportéletért Díj

2019.09.04. 07:00

Díjazták az egykori Zala Szépét Pécsen

Az „Egyetemi Sportéletért Díjat” vehette át a közelmúltban a Zala Szépe 2016-os győztese, Szalai Kata. A Pécsi Nemzeti Színházban a város és az egyetem legmagasabb szintű elismeréseit adták át.

Benedek Bálint

Szalai Kata Az „Egyetemi Sportéletért Díjjal” a Pécsi Nemzeti Színházban Fotó: ZH-Archívum

Pécs város napja 2017-től – az első magyar egyetem alapításának 650. évfordulójától – a magyar felsőoktatás napja is. A kettős ünnepen több elismerést adtak át. Az egyetem rektora Egyetemi Sportéletért Díjat adományoz azon személyeknek, szervezeteknek, akik aktív szerepvállalásukkal, áldozatkész munkájukkal és kiemelkedő sport- vagy sportszervezői teljesítményükkel méltón öregbítették az iskola hírnevét.

Az elismerést négy hallgató mellett a nagykanizsai Szalai Kata földrajz–testnevelés szakos tanár, a természettudományi kar végzett hallgatója is átvehette.

Szalai Kata Az „Egyetemi Sportéletért Díjjal” a Pécsi Nemzeti Színházban Fotó: ZH-Archívum

Szalai Kata a PTE Táncoló egyetem program táncosa és oktatója, a PTE nemzetközi hírnevét öregbíti több külföldi fellépés, program kapcsán. A Magyar egyetemi-főiskolai országos bajnokságokon cheerleader és pom-pom kategóriában többszörös bajnok. A sportrendezvények rendszeres résztvevője, rendezője.

– Az egyetemre kerülve rendkívül motivált és kíváncsi voltam – fogalmazott Szalai Kata. – Az új kihívásokat és lehetőségeket kerestem, hogy miben tudok kibontakozni egy új környezetben, egy új városban. Az első félévben még minden erőmmel a tanulásra koncentráltam, majd öt évvel ezelőtt csatlakoztam a PTE Táncegyütteshez, s ezzel együtt bekapcsolódtam a hallgatói vérkeringésbe. Gyakran ma is segítek különböző programok lebonyolításában, és szerencsére mindig számítanak a tudásomra, ha például a gólyabáli keringők betanítására van szükség. Megtisztelő a kitüntetés, ugyanis nem tettem egyebet, mint azt csináltam, amit a legjobban szeretek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában