testületi ülés

2019.09.19. 07:00

Beszámoltak a zalalövői beruházások állásáról

Több mint 26 millió forint szabadon felhasználható pénzeszközzel rendelkezik a város önkormányzata, hangzott el a tegnap tartott szeptember havi soros testületi ülésen. A képviselő-testület által megtárgyalt témák közül több a gazdálkodáshoz kapcsolódott.

Gyuricza Ferenc

A pénzügyi helyzetről Pintér Antal polgármester és Bicsák Tamás, az önkormányzati hivatal munkatársa számolt be. A város számára rendelkezésre álló pénzösszeg jelen pillanatban mintegy 161 millió forint, amiből 102 millió forint kapcsolódik pályázatokhoz. Az éves költségvetés elfogadásakor létrehozott fejlesztési célú tartalékkeretből 12 millió forintot használtak fel.

A folyamatban lévő önkormányzati beruházások állásáról szintén részletes tájékoztatást adott a polgármester. Az önkormányzati hivatal felújítása, a 32 millió forintból helyreállítandó külterületi út munkálatai és a külterületi fittneszpark kialakítása gyakorlatilag befejeződött. Jelenleg zajlik a temetői út külterületi részre eső szakaszának aszfaltozása – a szintén rossz állapotú belterületi szakasz felújítását egy későbbi pályázat révén kívánják megoldani – és a rendőrségi épület felújítása, a szociális otthon felújításának munkálatai pedig hamarosan kezdődnek. A sportöltözőnél anyagi forrást kell találni a további munkálatokhoz, míg a minibölcsőde kialakítása kivitelezői kapacitás miatt nem kezdődött el eddig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában