mulatság

2019.09.20. 07:00

Bál zárta a szüretünnepet Söjtörön

Tizenegy különféle traktor, három önkormányzati autó, két polgárőr­jármű és még egy mentő is részt vett a faluban múlt szombaton lezajlott szüreti felvonuláson.

Varga Andor

A menetet a Lilla nyergében lovagoló Virrasztó Sára vezette fel Fotó: Mikolics Adrienn

Az önkormányzat által szervezett program legnagyobbrészt pótkocsikra zsúfolódott résztvevői a falu főteréről indultak útnak kora délután a település méretei miatt hosszú kilométereken és nagyjából négy órán át zajlott vidám programra. A távot lejárni önmagában azért persze nem tartott volna ennyi ideig, ám a menet tagjai az idő nagyobb részét a különféle megállóhelyeken töltötték: lépten-nyomon feltartóztatták és borral, kaláccsal, pogácsával, egyéb finomságokkal traktálták őket.

A menetet a Lilla nyergében lovagoló Virrasztó Sára vezette fel Fotó: Mikolics Adrienn

A menet az önkormányzati étteremnél ért célba, ahol mindenkit vacsora várt, illetve előtte még műsor a Szlovéniából vendégként meghívott gyertyánosi dalkör, valamint a gutorföldei táncos asszonyok előadásában. A napot szüreti bál zárta le, melyen a Laza Duó zenélt.

A felvonulás idején a közlekedést megerősített polgárőrszolgálat biztosította: a helyi egyesület erőit ugyanis ez alkalommal is segítették a somogyi iharosberényből érkezett kollégák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában