Emléklap a miniszterelnöktől

2019.09.05. 10:00

A kilencvenedik születésnapján köszöntötték Kováts Istvánt

A városi önkormányzat volt képviselőjét, a 90 éves Kováts Istvánt köszöntötte születésnapja alkalmából szerdán otthonában a város polgármestere, Balaicz Zoltán és címzetes főjegyzője, dr. Kovács Gábor.

Arany Gábor

Kováts István, Balaicz Zoltán, dr. Kovács Gábor

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

A város ajándéka mellett átnyújtották az Orbán Viktor miniszterelnök által a 90. születésnap alkalmából küldött emléklapot is. A családi körben folytatott beszélgetésen felidézték, hogy a rendszerváltás után, az első önkormányzati választást követően a megyeszékhely képviselő-testületének alakuló ülését a legidősebb tag, Kováts István elnökletével tartották meg a megyeházán. Kováts István két ciklust töltött a képviselő-testületben, 1998-ban már nem jelöltette magát. Zalaegerszegen született, édesapja Kováts Ferenc, aki 1945-ben tagja volt az Ideiglenes Nemzetgyűlésnek, később a kisgazda-, majd a Kereszténydemokrata Párt színeiben került a parlamentbe.

Kováts István, Balaicz Zoltán, dr. Kovács Gábor
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Kováts István mezőgazdasági mérnöki végzettséget szerzett Mosonmagyaróváron, ahol szemtanúja volt az 1956. október 26-i sortűznek. „Ellenforradalmi tevékenység” miatt rendőri felügyelet alá helyezték.

Nyolc éve elhunyt feleségével négy gyermeket neveltek fel, és tizenkét unokával büszkélkedhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában