Hárman elköszöntek

2019.09.27. 07:00

A ciklusban utoljára ült össze a megyei közgyűlés Zalaegerszegen

A megyei közgyűlés elfogadta a rendezési tervet csütörtökön, a 2014 és 2019 közötti önkormányzati ciklus utolsó testületi ülésén.

Szabó Judit

Dr. Pál Attila közgyűlési elnök gratulál Szörényi Zoltán Ferencnek a Zalai Pedagógus Díj megyei kitüntetéshez

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

Az ülés elején dr. Pál Attila elnök átadta a Zalai Pedagógus Díjat Szörényi Zoltán Ferencnek, a keszthelyi Vajda János Gimnázium volt igazgatójának, több évtizedes kimagasló pedagógiai és példaértékű iskolavezetői tevékenysége elismeréseként. A kitüntetett nem tudott részt venni a szeptember 14-i ünnepi közgyűlésen.

Dr. Pál Attila közgyűlési elnök gratulál Szörényi Zoltán Ferencnek a Zalai Pedagógus Díj megyei kitüntetéshez Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A testület másfél éves előkészítő munka után elfogadta az új megyei területrendezési tervet. A készítő Pestterv Kft. nevében Károlyi János elmondta: a márciusban hatályba lépett országos tervvel kellett összhangba hozni a megyeit. Folytatás a 4. oldalon Hárman… címmel.

Károlyi János rámutatott: az országban elsőként Zalában készült el az új rendezési terv, amelyben nincsenek nagy változások a 2010-ben megalkotott dokumentumhoz képest. A leglényegesebb módosítás az M9-es nyomvonalára vonatkozik, mely még a nyáron is változott. Mint jelezte, a megyei terv kötelező a települések számára, de hagy nekik bőven mozgásteret.

A testület a fiatalkorúak elleni büntetőeljárásban részt vevő ülnöknek választotta a Zalaegerszegi Törvényszékre László Ferencné nyugalmazott középiskolai tanárt és Kaczor Jácint középiskolai tanárt. Módosították a költségvetést, a főösszeg közel 827 millió forint lett, és pályázatok beadásáról döntöttek. A támogatásokból települési önkormányzatokkal konzorciumban kerékpárutak kialakítását és felújítását, csomópontok megépítését és forgalombiztonsági korszerűsítését oldanák meg, valamint egy szlovén–magyar projekt keretében határon átnyúló fejlesztési hálózatot kívánnak létrehozni, s ehhez az intézményi kapcsolatokat és kapacitásokat erősíteni.

Az ülés végén dr. Pál Attila külön megköszönte annak a három képviselőnek a munkáját, aki biztosan nem lesz tagja a következő megyegyűlésnek. Góra Balázs 25 évig, Pintér László 13 évig (ebből négy évig alelnökként), Vajda László pedig 17 évig dolgozott a testületben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában