Horgászat

2019.09.10. 12:00

A Bimbó nyerte a lendvadedesi Kardos Tibor-emlékversenyt

Az elmúlt hét végén nyolcadik alkalommal rendezték meg a helyi víztározón a Kardos Tibor-emlékversenyt, amit évről évre horgászcsapatoknak hirdetnek meg.

Korosa Titanilla

Közel egy mázsa halat fogtak ki, felvételünkön a verseny díjazottjai

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Korosa Titanilla

A szervező Tenke-völgye Természetvédő és Sporthorgász Egyesület tagjai a horgászat megkezdése előtt emlékeztek meg egykori tagtársukról, Kardos Tiborról, aki az egyesület vezetőségében is szerepet vállalt. Mint megtudtuk, az idei versenyre kilenc csapat nevezett három-három fővel. A horgásztavat három szektorra osztották, minden csapatból egy-egy horgász próbált szerencsét az egyes szektorokban, a fogásokat összeadva alakult ki a végeredmény.

Közel egy mázsa halat fogtak ki, felvételünkön a verseny díjazottjai
Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

A csapatversenyt a Bimbó névre keresztelt szlovén horgászok alkotta együttes nyerte közel 20 kilogrammos összfogással, második lett a címvédő Pecamánia 18 kilogrammal, a harmadik helyet a Csiszi Team szerezte meg 12 kilóval.

Szerencsére az időjárás megkímélte a versenyzőket, eső nem esett, ám a halak kerülték a csalikat, a nagyobb fogások is elmaradtak, de összesen így is közel egy mázsa halat sikerült kifogniuk a pecásoknak.

A Tenke-völgye egyesületnek ez volt az idei utolsó horgászversenye, november elejére már az őszi haltelepítést tervezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában