fejlesztés 2,2 kilométeren

2019.08.27. 11:30

Megújul a Zalacsány és Kehida közötti útszakasz

Elkezdődött a Zalacsány és Kehidakustány kehidai része közötti út 2,2 kilométeres szakaszának felújítása. A hely­színen, a 7352-es út mellett tegnap sajtótájékoztatót tartottak.

Szabó Judit

Ifj. Veress János zalaszentgróti önkormányzati képviselő, Gulyásné Belinszky Ilona szentgróti polgármesterjelölt, Nagy Lászlóné, Manninger Jenő, Mórocz József és Lázár István kehidakustányi polgármester

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és településfejlesztési operatív program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes felújítását indította el. Ebbe a programba illeszkedik a 7352-es jelű, Zalaapátit Zalabérrel összekötő út említett szakaszának felújítása. A munkaterület közelében, a zalacsányi golf­pálya bejáratánál tartott sajtóeseményen Manninger Jenő országgyűlési képviselő elmondta, hogy a TOP-program forrásaiból olyan útszakaszok felújítását valósítják meg Zala megyében, amelyek a legrosszabb állapotúak. Később szeretnék egészen Zalaszentgrótig folytatni a 7352-es rekonstrukcióját, hogy ebben a turisztikai szempontból fontos térségben megfelelő utakon lehessen közlekedni.

Ifj. Veress János zalaszentgróti önkormányzati képviselő, Gulyásné Belinszky Ilona szentgróti polgármesterjelölt, Nagy Lászlóné, Manninger Jenő, Mórocz József és Lázár István kehidakustányi polgármester

Mórocz József, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója arról adott tájékoztatást, hogy a kivitelező már megkezdte a 270 millió forintos beruházást Zalacsány és Kehida között.

– A szakasz új pályaréteget kap. A meglévő szerkezetet az úgynevezett remix technoló­giával bedaráljuk, zú­zalékkal és cementtel erősítjük, majd kétrétegű aszfaltot terítünk le – részletezte a munkafolyamatot Mórocz József.

Az útszakaszon már elkezdték a földmunkát Fotók: Szabó Judit

A sajtótájékoztatón Nagy Lászlóné, Zalacsány polgármestere örömmel üdvözölte a beruházást, ugyanakkor sajnálatát fejezte ki, hogy a zalacsányi körforgalomtól a község Kehida felőli végéig tartó útszakasz most nem került be a programba. Manninger Jenő rámutatott: a TOP-forrásokból felújítandó utakra az állami közútkezelővel egyeztetve tettek javaslatot, s azért esett a választás a Zalaapáti–Zalabér összekötőnek erre a 2,2 kilométeres szakaszára (s nem a zalacsányi belterületire), mert a külterületi utak helyrehozatala a nagyobb sebességű közlekedés miatt fontosabb. A képviselő jelezte, hogy a további szakaszokat a megfelelő sorrendben, újabb európai uniós pénzek segítségével vagy a hazai Magyar falu programból szeretnék rendbe tenni. Mórocz József mindezt azzal egészítette ki, hogy a felújításokat több szakaszon folytatják majd, a források függvényében.

A Közút tegnap délután kiadott közleménye szerint a 7352-es jelű, Zalaapáti-Zalabér összekötő út felújításához kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelezőnek, a Duna Aszfalt Kft.-nek a beruházó Magyar Közút Nonprofit Zrt. a munkaterületet már átadta, a fejlesztés előreláthatóan 120 napot vesz majd igénybe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában