A valóság élethű, kicsi másai

2019.08.18. 08:00

Több mint száz nevező állította ki élethű makettjeit Zalaegerszegen

Az Apáczai Művelődési Központban szombaton rendezték meg a nemzetközi makett versenyt és kiállítást, amelyen a hobbi szerelmesei cserélhették ki tapasztalataikat, mutathatták meg újabb alkotásaikat, s ezzel a nézelődők számára is érdekes kikapcsolódási lehetőséget kínáltak.

Hajdu Péter

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

- A klubunk megalakulása óta ez a tizenötödik verseny, jubileumi rendezvénynek mondhatjuk. Idén a tavalyinál is több versenyzőt, kiállítót várunk az előnevezések alapján. Budapestről, és azon túlról, Gödöllőről is érkeztek. Külföldi nevezőink és vannak, Ausztriából Bécsen túlról. Jó kapcsolatunk van a zágrábi makettklubbal, rajtuk kívül Horvátország területéről Karlovácból is neveztek, egyre nagyobb híre van versenyünknek – mondta érdeklődésünkre a rendező zalaegerszegi makettklub fő szervezője, Szekér Géza.

A hobbi művelőin kívül sokan megnézték a látványos bemutatót
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Már délelőtt tízre megtelt művelődési központ aulája, de délig lehetett nevezni, folyamatosan érkeztek szebbnél szebb makettjeikkel a nevezők. Már az előnevezés során több mint 250 makettet neveztek be 75-en, de délig több mint százra nőtt a kiállítók száma. A makettek mellett római légiós felszerelést is láthattak az érdeklődők, továbbá makettbörze, kaktuszkiállítás és kutyasimogató is kapcsolódott a programhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában