Harc a stroke ellen

2019.08.19. 07:00

Rehabilitációs pontot terveznek létrehozni Kiskutason

Szombaton benépesült a helyi Menedékház és annak udvara. A falu napja gazdag programokkal várta az embereket, de ezúttal az egészségről és a rehabilitációról is sok szó esett a programon.

Hajdu Péter

Vigh László országgyűlési képviselő, dr. Gulyás Gergely miniszter, valamint Halász Gábor kiskutasi és Balaicz Zoltán zalaegerszegi polgármester a falunapon

Fotó: ZH

Kiskutas megfelelő adottságokkal rendelkezik

– A mai nap nemcsak a szórakozásról, de az egészségről is szól. Ehhez köze van a saját életemnek is, és annak, hogy fél éve az országos hatáskörű Strokeinfó Alapítvány a településünkre helyezte székhelyét – utalt Halász Gábor polgármester arra, hogy néhány éve neki is meg kellett tapasztalnia a stroke veszélyességét, és azóta kapcsolat létesült az említett alapítvánnyal. – Együtt dolgozunk, és nagy terveink vannak, szeretnénk létrehozni Kiskutason egy falusi stroke-rehabilitációs pontot. Rendelkezünk ehhez adottságokkal, területtel is. A Miniszterelnökség is támogatja nemcsak a mai programunkat, hanem a terveinket is.

Vigh László országgyűlési képviselő, dr. Gulyás Gergely miniszter, valamint Halász Gábor kiskutasi és Balaicz Zoltán zalaegerszegi polgármester a falunapon Fotó: ZH

Ambiciózus tervek

A minisztériumot annak vezetője, dr. Gulyás Gergely miniszter képviselte.

– Nem először vagyok itt, a korábbi falunapokon szerzett élményeim is nagyon pozitívak voltak, az pedig külön öröm, hogy a falu a stroke megelőzése jegyében egészségnapot is szervez – fogalmazott a politikus. – Ambiciózus terveik vannak ezzel kapcsolatban, de miután a helyiek eddigi elképzelései is rendre valósággá váltak, vajon miért éppen ez lenne kivétel?

A tárca vezetője a megnyitón többek között a vidékfejlesztésről beszélt, elmondta, hogy a következő költségvetésben útfelújításra és falusi közösségi szolgáltatások javítására 75-75 milliárd forint áll majd rendelkezésre.

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos a stroke elleni küzdelem és az egymásra való figyelem fontos tényezőjeként szólt a kiskutasi kezdeményezésről, majd a közelben lévő járműipari teszt­pálya gazdaságélénkítő hatását említette.

– A négy éven át tartó Magyar Falu Programban azt akarjuk elérni, hogy azokon a kistelepüléseken, ahol lakni, épülni szeretnének az emberek, ugyanazok a feltételek álljanak rendelkezésre, mint a városokban – fogalmazott Vigh László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában