Közösséget kovácsolni

2019.08.06. 11:30

Péntektől vasárnapig nyújtóztak Zalacsében a falunapi programok

Idén is főleg helyieknek, illetve többségében helyi fellépők közreműködésével rendezte meg a falunapot az önkormányzat. A háromnapos rendezvénysorozaton a legkisebbektől az idősekig mindenki találhatott kedvére való programot.

Gyuricza Ferenc

Molnár Dániel négy percig is bírta a rodeóbika nyergében Fotók: Gyuricza Ferenc/Zalai Hírlap

Péntek este gyermekeknek szóló akadályversennyel és felnőtt bagolytúrával indult a program, majd szombaton és vasárnap kulturális, illetve szórakoztató programok várták az érdeklődőket.

– Ez volt a 24. falunapunk, és ezúttal is az volt a fő célunk, hogy összekovácsoljuk a közösséget – mondta Erdei Csaba polgármester. – Azt gondolom, a látogatottság bennünket igazol, szombaton és vasárnap is mintegy fél­ezer helybéli vagy zalacsébi kötődésű személy látogatott ki a programokra. A fellépők zöme szintén helyi volt, őket legalább olyan örömmel nézték meg, mint Tolcsvay László koncertjét, vagy a világbajnok street fighter motoros, Herczeg Balázs bemutatóját.

Molnár Dániel négy percig is bírta a rodeóbika nyergében Fotók: Gyuricza Ferenc/Zalai Hírlap
A helybeli Cséber Fanni és Nyári Marcell a színpadon

A falunaphoz kiállítások is kapcsolódtak, Bicsák Károly makettjei és Gál István régi, csöves rádiói szintén rengeteg érdeklődőt vonzottak. Hagyományosan a falunap keretében köszöntötték a község 18. életévét betöltött lakóit – ezúttal négyüket szólította színpadra a polgármester –, valamint az újszülötteket, akik az elmúlt egy évben jöttek világra. Utóbbiak öten voltak. Így a jövő szempontjából a falu elmúlt egy éve Erdei Csaba szerint jónak nevezhető.

Tavaly a kedvezőtlen időjárás miatt elmaradt a konyhakert-szépségverseny, idén viszont ismét díjazták a legszebbnek, leggondozottabbnak talált zöldségültetvények tulajdonosait. A fődíjat, s vele együtt Szabolcs Péter szobrászművész plakettjét a Nagy Sándor, Nagyné Tóth Beáta házaspár vehette át.

A falunapi versenyek eredményhirdetéseit vasárnap kora este tartották. A 16 év alatti fiatalok számára meghirdetett akadálytúrán hét csapat vett részt, a győztes pedig a Poszeidón gyermekei fantázia­nevű együttes lett, a felnőtt bagolytúrát tíz csapat közül a Muslincák nyerték. A kispályás labdarúgótornán a Salomvár végzett az élen, s Fülöp Kristóf személyében ők adták a torna gólkirályát is, míg a legjobb kapusnak a helyi Gál Andrást választották. A 10 és 20 év közötti fiatalok számára meghirdetett vetélkedőt a Fiúk elnevezésű csapat nyerte, a rodeóbika versenyen viszont holtverseny alakult ki az élen, hiszen Molnár Dániel és Vilics Gábor is mindvégig a bika hátán maradt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában