Vadfőzés 110 csapattal

2019.08.27. 07:00

Jövő pénteken startol az országos vadpörköltfesztivál

Vadászati konferencia, borverseny, jótékonysági főzés, vadászkutyaés szüreti felvonulás, zene és fesztiválmenü vár mindenkit a jövő hét végén a megyeszékhelyi Országos Vadpörkölt- és Borfesztivál – Zalai terítéken.

Varga Lívia

Tompa Gábor, Balaicz Zoltán és Horváth Rita Fotó: PU

A rendezvény tegnapi, városházi sajtótájékoztatóján Balaicz Zoltán polgármester felidézte: 2015-ben fogtak hozzá a szüreti fesztiválként elindított program megújításához, zalai, zalaegerszegi specialitásként a vadgasztronómiára alapozva. A rendezvény azóta évről évre népszerűbb és nagyobb szabású, idén rekordszámú, 110 csapat közel 600 fővel vesz részt a jótékonysági vadfőzésen, melynek bevételét a megyei kórház szívsebészetét támogató alapítvány kapja. S most először képviseltetik magukat a háromnapos programon a testvérvárosok, szám szerint 11 delegáció érkezik.

Tompa Gábor, Balaicz Zoltán és Horváth Rita Fotó: PU

A belvárost szeptember 5-én nulla órakor zárják le.

Balaicz Zoltán bejelentette: Zalaegerszeg és Sohollár elnyerte a 2020-as országos vadászati évadnyitó megrendezésének jogát, 2021-ben pedig újra Magyarországon lesz a vadászati világkiállítás, amelyen Zala egyebek mellett a vadpörköltfesztivállal szerepel.

Tompa Gábor, a szervező Kvártélyház Szabadtéri Színház Kft. igazgatója kiemelte: idén már hét étterem kínál fesztiválmenüt, s szólt arról is, hogy szeptember 5-én 0 órától 9-én hajnali 4 óráig le lesz zárva a Széchenyi tér és a Kossuth utca Petőfi utcáig tartó szakasza, illetve a Kisfaludy utca. A sajtótájékoztatón Horváth Rita őstermelő bemutatta azt az általa készített lekvárt, amelyet a közelmúltban a város lekvárjává választottak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában