Lehetőség

2019.08.16. 07:00

Ingyenessé válik a Helikon strand a keszthelyieknek

Péntektől a keszthelyi lakosok ingyenesen léphetnek be a Helikon strandra. A lehetőségről csütörtökön Nagy Bálint alpolgármester tartott sajtótájékoztatót.

Keszey Ágnes

Nagy Bálint

Fotó: ZH

Nagy Bálint felidézte: több évvel ezelőtt felmerült már a gondolat, hogy a Helikon strand szabadstrand legyen, ám ez korábban pályázatok előírásai miatt nem valósulhatott meg. A mostani döntésben még egy ok közrejátszott. A közelmúltban fogadta el a városvezetés, hogy a szabadstrand területén egy vállalkozó kutyás élményparkot alakítson ki, mely a tervek szerint jövő szezon elejére el is készül.

– Ez a fejlesztés tette újra aktuálissá, hogy vizsgáljuk meg a korábbi javaslatot, mely a Helikon strand használatára és a belépőjegyek felülvizsgálatára vonatkozik – ismertette Nagy Bálint. – A szerdai rendkívüli képviselő-testületi ülésre készítettem egy előterjesztést, melyet a testület elfogadott. Ennek alapján a keszthelyi lakosok péntektől a Helikon strandot ingyenesen használhatják.

Az alpolgármester emlékeztetett, hogy az állandó keszthelyi lakosoknak eddig is lehetőségük volt egy kártya kiváltásával kedvezményesen látogatni a fürdőhelyeket. A Helikon strandra való térítésmentes belépéshez azonban már nincs szükség kártyára: lakcímkártya és fényképes igazolvány bemutatásával lehet ezt megtenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában