bejáráson

2019.08.01. 11:27

Giro – olasz életérzés: A kerékpáros körverseny igazgatójának tapasztalatai Nagykanizsán

A Giro d’Italia országúti kerékpáros körverseny igazgatója, Mauro Vegni és stábja szerdán a városban tartott technikai jellegű bejárást.

Benedek Bálint

Balról: Balogh László, Dénes Sándor és Mauro Vegni Fotó: Gergely Szilárd

A helyszínek megtekintése után tárgyaltak Dénes Sándor polgármesterrel, Balogh Lászlóval, a humán bizottság elnökével, Radics Bálinttal, a Giro-akciócsoport vezetőjével, valamint a rendőrség illetékeseivel. Az olasz küldöttség szinte minden magyar helyszínen járt már, a látogatás Győrben folytatódik és zárul. Mauro Vegni leszögezte: az első hivatalos látogatáskor a városokban a 2020-as körversenyhez szükséges technikai feltételeket ellenőrzik. Mint ismert, Kanizsa a 3. szakasz befutójának ad otthont, ezért látniuk kellett, milyen lehetőségekből meríthetnek. Elhangzott: a városban megvannak a feltételek, amelyek biztosíthatják a sikert.

Balról: Balogh László, Dénes Sándor és Mauro Vegni Fotó: Gergely Szilárd

– Magyarországon mindegyik helyszínen adottak a feltételek ahhoz, hogy kitűnően kezdődjön a jövő évi kerékpáros körverseny – mondta tapasztalatai alapján az olasz szakember.

– A bejáráson megnéztük, hogy az útvonal megfelel-e a 22 csapat 176 versenyzőjének. Többek közt megvizsgáltuk a szélességét, az aszfalt állapotát, egészen a kanizsai befutó elhelyezkedéséig. Utóbbi helyszín várhatóan a Fő utca 18–20. szám előtti emelkedőn lesz, melyet a Deák tér irányából közelítenek majd meg a kerékpárosok. Mauro Vegni hozzátette: a munka oroszlánrésze ezután következik, hiszen a televíziós közvetítéseknek, az újságíróknak, a fotósoknak is helyet kell biztosítani. Mindez nemcsak a sport szempontjából fontos, hanem a látvány miatt is, hiszen több száz millióan követik a viadalt világszerte.

– A város vezetői lelkesek, de még ennél is lényegesebb, hogy Nagykanizsa valamenynyi lakója a magáénak érezze a versenyt – mondta az igazgató. – A Giro elhozza Magyarországra az olasz életérzést, egy népünnepély formájában. Dénes Sándor polgármester eredményesnek ítélte a találkozót, mint elmondta: jó ötlet volt megalapítani a kanizsai akciócsoportot, melynek tagjai állandó kapcsolatot tartanak majd fenn az olasz szervezőkkel. Ezenkívül igyekeznek a lehető legtöbbet megtenni azért, hogy 2020. május 13-ig a város minden lakója megismerhesse ezt a szenzációs sportágat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában