Kerékpárra fel!

2019.08.30. 09:00

Giro d’Italia 2020: Már tart a visszaszámlálás

Csütörtökön Révész Máriusz, aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, a Giro d’Italia 2020-as Nagy Rajtját szervező bizottság elnöke bemutatta a sajtónak a jövő évi olasz körverseny magyarországi logóját, mely tisztelgés az egész kerékpáros társadalom előtt.

Pásztor András

Cseresnyés Péter, Révész Máriusz, Kamuti Balázs, a Giro d’Italia szervezőbizottsága részéről, Dénes Sándor, Radics Bálint a kanizsai Giro akciócsoport vezetője és Balogh László bizottsági elnök Fotó: SzA

A sajtótájékoztatóval kezdetét vette a felvezető rendezvények jövő májusig tartó sorozata. A Nagy Rajt logóján a budapesti Szabadság szobor emel magasba egy rózsaszínű biciklit. A kormánybiztos ennek kapcsán elmondta, hogy az élsporton túl minden biciklivel közlekedőt, városi tekerőt, hétvégi bringást szeretnének megszólítani. A felvezető programokat is úgy alkották meg, hogy túlmutassanak az élsporton. Így az év folyamán lesznek közösségi biciklizések, amatőr versenyek, kerékpáros aktivitások, illetve kiemelt cél, hogy a programok hozzájáruljanak a közlekedési kultúra fejlesztéséhez.

Cseresnyés Péter, Révész Máriusz, Kamuti Balázs, a Giro d’Italia szervezőbizottsága
részéről, Dénes Sándor, Radics Bálint a kanizsai Giro
akciócsoport vezetője és Balogh László bizottsági elnök Fotó: SzA

Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára elmondta, a dél-zalai régió egyik legfontosabb turisztikai terve, hogy néhány év múlva több kerékpáros kör induljon innen: az egyik lehet a Murafölde-kör Bázakerettye érintésével Lendvára, míg a Kis-Balaton-kör az ország egyik legszebb, érintetlen táján lenne.

Dénes Sándor polgármester bejelentette: 2020. május 11-én, hétfőn Nagykanizsa iskoláiban tanítási szünetet vagy rövidített tanítási napot tartanak, hogy minél több fiatal részt tudjon venni ezen a történelmi sporteseményen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában