Windoor Sport- és Szabadidőközpont

2019.08.30. 11:30

Egy profi klub is megirigyelhetné a Páterdombi LSC székházát

A Zala utcában tegnap átadták a mintegy 50 millió forintból megújult Windoor Sport- és Szabadidőközpontot, amely egyben a Páterdombi LSC székháza is.

Magyar Hajnalka

A három öltözővel, tárgyalóval, vizesblokkokkal és büfével rendelkező komplexum átadásán Balaicz Zoltán polgármester utalt a város sportlétesítményeit érintő felújításokra, a lőtértől a birkózócsarnokig. E folyamat állomása a kaszaházi komplexum, aminek nívóját egy profi klub is megirigyelhetné. Szólt az LSC értékeiről, 32 éves múltjáról, eredményeiről, s a korábbi vezetők érdemeiről. Reményét fejezte ki, hogy a sportközpont az egész város életében aktív szerepet tölt majd be.

Gyenese Richárd, a Páterdombi LSC elnöke elmondta, az épületet tavaly megvásárolta a Windoor Kft., s közösen pályáztak tao-támogatásra. Sikerült mintegy 23 millió forintot nyerniük, amit jelentős önerővel egészített ki a tulajdonos. Utóbbi nevében Péntek Károly ügyvezető elmondta, a fejlesztés összértéke elérte az 50 milliót. Tervezik kézilabda- és kosárpálya, fedett terasz és gyerekjátszó kialakítását, a parkoló bővítését is. A szabad­időközpont tornák, családi és céges rendezvények fogadására is alkalmas.

A folytatásban Németh Gábor a központtal együttműködni kívánó sportegyesületek nevében szólt terveikről, Gecse Péter alpolgármester pedig a páterdombi sportfejlesztéseket taglalta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában