Eszközbeszerzésre is szánnak

2019.07.18. 09:00

Játszóteret építenek a gyerekes családoknak Alsórajkon

Régi vágyuk válik valóra a faluban élő kisgyermekes családoknak. A kultúrház tőszomszédságában modern, több eszközből álló játszótér várja őket hamarosan.

Szabó Zsófia

A közfoglalkoztatottak, Gerencsér Józsefné és Szigeti Erika kiveszik részüket a tereprendezésből

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szabó Zsófia

Már beszámoltunk arról, hogy a falu központi épületének számító, közel 140 éves kultúrházat projekttámogatásból és saját erőből hozzák rendbe. A kivitelezés már (jóval) korábban elkészült, amelynek keretében egyebek közt energetikailag modernizálták a néhai, híres szobrászművész, Kisfaludi Strobl Zsigmond gyermekéveinek meghatározó épületét. Közel tizenhatmillió forint támogatásból és további ötmillió forint saját erőből kicserélték az épület nyílás­záróit, modern eljárással megszüntették a falak vizesedését, új színt kapott a ház, amit vastag gyapottal szigeteltek is, csakúgy, mint a tetőzetet.

A közfoglalkoztatottak, Gerencsér Józsefné és Szigeti Erika kiveszik részüket a tereprendezésből
Fotó: Szabó Zsófia / Zalai Hírlap

Boros Attila, Alsórajk polgármestere jelezte: a támogatásból eszközbeszerzésre is szánnak. A konyhát és a sportszobát új elemekkel gazdagítják, valamint parkolót építenek a ház előtt. E munkálatok végére már pont került, hamarosan pedig a játszótér építésére is, amelyet szintén a projekt jóvoltából valósítottak meg.

– Jelenleg a kis játszótér tereprendezési munkálatai zajlanak, a játékeszközök már a helyükön vannak. Mérleg-, valamint hagyományos hinta, mászóka és homokozó várja majd rövidesen a gyerekeket – mondta Boros Attila. Ahogy azt is: a jövőben újabb fejlesztéseket terveznek, amennyiben lesz pályázati lehetőség. Rendbe tennék a Magyar falu program jóvoltából a Petőfi utcai úttestet. Emellett külterületi útszakaszokat is felújítanának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában