Egykoron Zajdán szolgáltak

2019.07.02. 08:00

Éves találkozójukat tartották Lentiben a felderítő katonák

Egykori katonák találkoztak szombaton a zajdai laktanyánál, ahol az 1970–80-as években szolgálati idejüket töltötték.

Korosa Titanilla

A találkozó résztvevői Bottyán János szobránál Fotó: Korosa Titanilla/Zalai Hírlap

Idén 12. alkalommal tartották meg éves találkozójukat az egykori felderítők, és elevenítették fel a katonaság során gyűjtött emlékeiket és élményeiket.

A találkozó résztvevői Bottyán János szobránál Fotó: Korosa Titanilla/Zalai Hírlap

A társasághoz más alakulatoknál szolgáló katonatársak is csatlakoztak. A zajdai laktanyában viszont szombaton nem sikerült sétát tenniük, mivel – mint elmondták – elfoglalták a „labancok”, pontosabban egy osztrák paintballos társaság vette birtokba a területet hétvégére. Ettől függetlenül jó hangulatban zajlott a találkozó, a szervezők részéről Szabadi Tamás elmondta, hogy hagyományosan megkoszorúzták a program részeként Lentiben az Átkötő úton a laktanya névadójának, Bottyán Jánosnak szobrát, és megemlékeztek az elhunyt bajtársaikról. Ezt követően a mintegy 50 részt vevő a Sárberki Szabadidő Központban töltötte a nap további részét, ahol ebéd várta őket, majd előkerültek a beszélgetés során a régi katonaélmények is. A felderítők abban is megállapodtak, hogy jövőre is megszervezik a találkozót, hogy legyen alkalmuk közösen nosztalgiázni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában