Karbantartási munkálatok

2019.07.25. 08:00

Akadnak kisebb-nagyobb javítások a nagykanizsai uszodában

Karbantartási munkálatok kezdődtek a hét elején az uszodában, amely emiatt egyelőre nem fogad látogatókat. A strand viszont továbbra is várja a vendégeket.

Szabó Zsófia

Sokan kiveszik részüket az uszoda karbantartási munkáiból, köztük Schmidt István úszómester Fotó: Gergely Szilárd

A medencék vízcseréje, takarítása, fertőtlenítése jogszabályi kötelezettségnek eleget téve évente megtörténik, amivel egy időben karbantartások is folynak. A kanizsai uszodában idén a korábbi időszakhoz képest hamarabb, augusztus vége helyett júliusban láttak neki a teendőknek. Horváth Vencel ügyvezető elmondta: elsősorban azért, mert e hónap során a strand így nagyobb vendégkört tud kiszolgálni a jobb idő miatt, mint a jövő hónap végén, amikor már az időjárás is bizonytalanabb. Valamint a létesítményben idén sok diák dolgozik júliusban, akik viszont már augusztus végén nem lesznek a helyszínen. Így most a kellő számú munka­erő rendelkezésre áll a takarításhoz és a karbantartáshoz is.

– A karbantartási munkálatok során több olyan dolgot is elvégzünk ilyenkor, amelyekre akkor derül fény, amikor üresek, azaz víztől mentesek a medencék. Jelenleg a billenőfal acélszerkezeteinek javítását végzik a szakemberek, mivel a klóros víz a zsanérokat tönkretette, ezeket helyre kell hozni.

Sokan kiveszik részüket az uszoda karbantartási munkáiból, köztük Schmidt István úszómester Fotó: Gergely Szilárd

– Azonban számos olyan hiba előjöhet a munkák során, amelyet előre nem láthatunk. A korábbi évek tapasztalatai szerint adódott arra példa, hogy meglazultak a csempék vagy az acélkorlátok. Fugázásokat elmos a víz, idén például a tanmedence oldalfalát kell újrafugáznunk. Valamint a munkák után fel kell tölteni a medencéket, amely közel 1100 köbméternyi vizet jelent, ami nem kis idő. Ezután úgymond ki is kell forgatni a medencéket, ami azt jelenti, hogy a klórozás után addig kell forgatni a vizet, amíg teljesen ki nem tisztul – fogalmazott Horváth Vencel.

Az ügyvezető jelezte: „hivatalosan” július végéig tart a karbantartás, azonban, ha korábban végeznek, előbb megnyitják a vendégek előtt az uszodát. A strand nyitva tartását mindez nem érinti: az uszoda karbantartási ideje alatt is várja a vendégeket a szabadtéri részleg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában