Munkájuk olyan, mint a kertészé

2019.06.08. 14:00

Táncesttel köszöntötték pedagógusnap alkalmából a kanizsai dolgozó tanárokat

Csütörtök este a Duna Művészegyüttes Szerelmünk, Kalotaszeg című produkciójával köszöntötték pedagógusnap alkalmából a város oktató-nevelő munkát végző szakembereit a HSMK-ban.

Horváth-Balogh Attila

A Duna Művészegyüttes kalotaszegi magyar, román és cigány táncokat mutatott be Fotó: Szakony

A rendezvényt a dél-zalai település önkormányzata, a Nagykanizsai Tankerületi Központ, valamint a Nagykanizsai Szakképzési Centrum közösen szervezte.

A pedagógusnap alkalmából Dénes Sándor polgármester mondott köszöntőt az egybegyűltek előtt. A polgármester – aki maga is tanár – azt mondta: a nevelő munkája olyan, mint a kertészé.

– A palántát a szülők hozzák, s az iskola másra nem vállalkozhat, csak arra, hogy felnöveszti azt – fogalmazott. – Megmunkálja körülötte a földet, segít, hogy gyökerei táplálékot kapjanak. Dr. Korzenszky Richárd bencés szerzetes gondolatai ezek, s úgy vélem, mélységes igazságuk van. Nagy öröm számomra, hogy ezekkel a gondolatokkal ma azoknak a kollégáknak mondhatok köszönetet, akik hivatásul az újabb és újabb korosztályok oktatását, plántálását, nevelését választották. Nincs fontosabb annál, mint hogy a gyerekek számára biztosítsuk a korszerű, sokszínű, a világ napi kihívásaira válaszolni képes tudást. S ez bizony, nagy felelősség.

A Duna Művészegyüttes kalotaszegi magyar, román és cigány táncokat mutatott be Fotó: Szakony

A polgármester szavai után következett a Duna Művészegyüttes műsora, melynek zenei és tánc­anyaga a fennmaradt kalotaszegi magyar, román és cigány táncokra, valamint muzsikára épült. A művészeti csoport 24 néptáncosát az 5 tagú Göncöl Zenekar kísérte az esten. A műsort Juhász Zsolt rendezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában