Falunap

2019.06.25. 11:30

Régen látott ennél viccesebbet: Íme, a zalaszombatfai Flúgos Futam!

Az elmúlt hétvégén nem volt hiány szórakoztató programból a hetési településen megrendezett falunapon.

Korosa Titanilla

A háztáji eszközök versenyének egyik résztvevője a pályán Fotó: Korosa Titanilla

Délelőtt szentmisével és főzőversennyel kezdődött a hagyományos program, majd délután felpörögtek a motorok: a szervezők a tavalyi sikeren felbuzdulva másodszor hirdették meg a kistraktorok flúgos futamát. Nevezni háztáji eszközzel lehetett, melyek közt akadtak modernek, de olyan eszkábált változatok is, melyekhez régi faszekér kerekeit használta fel a futam ötletgazdája, Árvay László. A kistraktorok a faluház körül több kört megtettek a közönség ovációjától kísérve, majd Szabó Zoltán polgármester leintette a versengést. A leggyorsabb jukkeres Mihálcz Attila volt.

A háztáji eszközök versenyének egyik résztvevője a pályán Fotó: Korosa Titanilla

A folytatásban népi mesterségekkel ismerkedhettek a látogatók, majd eredményt hirdettek a főzőversenyen. Itt a helyi hölgyek csapata bizonyult a legügyesebbnek, palóc gulyásuk vitte el az első díjat. A kulturális műsor előtt Vigh László miniszteri biztos, a térség országgyűlési képviselője mondott köszöntőt és gratulált a helyieknek rendezett településükhöz. Ezután a Kerka Táncegyüttes, majd az Orfeum Operett Musical Társulat tagjai léptek színpadra színvonalas előadásukkal. A falunap sztárvendége a Dupla Kávé és Köteles Cindy voltak, majd bállal folytatódott az esti mulatság.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában