Tour de ZalaZone

2019.06.17. 07:00

Mutatjuk, hogy milyen volt az egerszegi járműipari tesztpálya nyílt napja

Talán soha vissza nem térő alkalommal élt az a négyszáz kerékpáros, aki vasárnap kilátogatott a megyeszékhely mellett épülő járműipari tesztpályára.

Arany Gábor

Hosszan kígyóztak végig a tesztpályán a kerékpárosok

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

A program ötletadója, a beruházás miniszteri biztosa, Vigh László országgyűlési képviselő nem először kezdeményezte, hogy a nagyközönség előtt megnyissák a pályát. Tavaly az első nyílt napon buszokkal lehetett végigmenni az elkészült szakaszokon, ám sokan szívesebben próbálták volna ki autókkal a tesztpályát. Erre azonban egyre kevésbé látszott lehetőség, hiszen tavaly ősz óta a pályát már használatba vették, elkezdődött a járművek tesztelése.

Hosszan kígyóztak végig a tesztpályán a kerékpárosok
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Köztes megoldásként vetődött fel, hogy testközelből, de nem autókból, hanem kerékpárról lehessen megismerni a pályát. Így született meg a Tour de ZalaZone, ahogy Vigh László elnevezte a vasárnapi programot. Hozzátette, bár szeretné, hogy hagyomány legyen a nyílt nap, de az ide érkező cégek teljes titoktartás mellett, zavartalanul szeretnének dolgozni, emiatt a nyilvánosság számára nagyon korlátozottak a lehetőségek. Az érdeklődők köre tegnap igen széles volt, nemcsak a megyeszékhelyről és a környező településekről, hanem távolabbról is jöttek kerékpárosok, a kor megoszlása pedig a 2 évestől a nyolcadik X-ig terjedt.

A látogatók a kezelhetőségi pálya után a dinamikus felületre érkeztek, ahol mindenki kipróbálhatta, milyen sebességre képes, utána a humuszdombról tekinthettek rá a 250 hektáros beruházásra, innen az útjuk a smartcityhez vezetett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában