Közös ünneplés

2019.06.21. 09:00

Megbecsülik Hahót szépkorú lakóit

Nagyszabású rendezvényen köszöntötték csütörtökön az idős embereket a településen.

Szabó Zsófia

Az időseket, köztük Németh Lászlónét és Németh Lászlót Szabó Zsolt polgármester (középen) köszöntötte

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szabó Zsófia

Hahóton régi hagyomány, hogy kétévente közös ünnepre invitálják a szépkorú lakókat. Ezúttal is finom ételekkel, italokkal, kulturális műsorral kedveskedett nekik a település vezetése. A hahóti idősek aktivitását jól mutatja, hogy a hétköznap tartott mulatságon közel százötvenen vettek részt. Szabó Zsolt polgármester elmondta: az idős emberek nagyon fontosak a falu életében.

Az időseket, köztük Németh Lászlónét és Németh Lászlót Szabó Zsolt polgármester (középen) köszöntötte Fotó: Szabó Zsófia / Zalai Hírlap

– Mindannyian sokat tanulhatunk tőlük. Élettapasztalatuk, bölcsességük példaértékű – hangsúlyozta a falu első embere, aki jelezte: nem csak ünnepekkor, a mindennapokban is kiemelt figyelmet fordítanak a szép kort megélt emberekre.

Az idősek napján ünnepélyes köszöntőkre is sor került. Még a rendezvény előtt otthonaiban köszöntötte a település vezetése a legidősebb hahótiakat, a 97 éves Kiss Istvánnét és a 91 éves Horváth Józsefet.

A rendezvényen pedig Németh László nyugalmazott tanárt ismerték el, diplomaszerzésének 60. évfordulóján. Az ünnepelt a gyémántdiploma mellé az önkormányzattól ajándékot is kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában