Zala Megye Bora

2019.06.06. 17:30

Készül a „zászlósbor” Szabadics Zoltánnál

A Szabadics Zoltán vezette Kányaváry Borbirtok Bizsergő nevű sárga muskotály-sauvignon blanc házasítása érdemelte ki idén a Zala Megye Bora címet.

Horváth-Balogh Attila

Szabadics Zoltán az oklevéllel és a megye borával, a Bizsergővel Fotó: Szakony Attila

A zalaszabari borbirtok tulajdonosa, Szabadics Zoltán a siker után sem ül a babérjain, kollégáival egy, a megyét méltó módon reprezentáló „zászlósboron” dolgozik.

– A 4,5 hektáros Kányaváry Borbirtok arra hivatott, hogy őseink nyomán járva bebizonyítsa: egykoron a zalai borvidék nem ok nélkül lehetett az ország legjobbja – jelentette ki Szabadics Zoltán. – Célunk, hogy megmutassuk: megfelelő terméskorlátozással és a szőlőművelési technológiák betartásával lehet országos szinten elismert bort készíteni itt is. Az elmúlt évek sikerei azt bizonyítják, jó úton járunk. Mivel a hölgyek körében a félédes-félszáraz borok a népszerűbbek, készítettünk egy félszáraz tételt, egy gyöngyözőbort is, melynek hangsúlyos eleme a sárga muskotály. Örülünk, hogy a megyegyűlés ezt a cuvée-t választotta Zala borának.

Szabadics Zoltán az oklevéllel és a megye borával, a Bizsergővel
Fotó: Szakony Attila

Ez jól illeszkedik abba a törekvésbe, amely a zalai borvidéket és borokat ismét az ország élvonalába kívánja emelni. Ennek kapcsán a zalai borászok összefogásával, a Zalai Borút Egyesület égisze alatt már készül a megye „zászlósbora”, egy üde, friss termék, amely várhatóan jövőre kapható lesz, és ráirányítja a figyelmet e vidék nagyszerű adottságaira.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában