Finomságok és művészetek

2019.06.03. 07:00

Idén is sikeres volt a Street food és Art’Z fesztivál Zalaegerszegen

Idén is a Dísz tér volt a központja a harmadszor megrendezett Street Food Weekendnek, azaz az utcai ételek kavalkádjának, amely ezúttal művészeti programokkal egészült ki Art’Z Művészeti Fesztivál címmel.

Arany Horváth Zsuzsa

Fotó: Katona Tibor

A mozgóbüfék népszerűsége adta az ötletet három éve Horváth Szilárdnak, a Városmarketing Iroda vezetőjének, hogy egy hétvégére Zalaegerszegre költöztessék az ismert márkákat. Péntektől vasárnapig 24 food truck kínálata várta az érdeklődőket, akik nemcsak az ételek, de a zalaegerszegi művészeti élet keresztmetszetébe is bepillanthattak. Ez utóbbi Karáth Anita költő, tanár munkáját dicséri.

Fotó: Katona Tibor

A Zrínyi-gimnázium Szépirodalmi Műhelyének közreműködésével létrehozták a Versfülkét a Dísz téren, ahol különféle költeményeket lehetett kérni a gimnazistáktól. Mihály Péter, a Hevesi Sándor Színház művésze a zalai kisnemes szobránál szavalt, Ecsedi Erzsébet és Ecsedi Csenge színművész pedig a környékbeli kávéházakba települt egy-egy verssel szombaton, vasárnap pedig mesékkel. Az ötletgazda, Karáth Anita kortárs költőnőktől olvasott fel, a Liszt-iskola kórusa énekelt délutánonként, a vállalkozó kedvűek pedig festhettek a városháza előtt. A Csipke Passzázson a zalai fotókiállítás díjnyertes felvételeiből állítottak össze tárlatot, ahol lapunk munkatársa, Pezzetta Umberto tartott tárlatvezetést vasárnap délután.

– Biztosan megrendezzük jövőre is az Art’Z fesztivált, hiszen örvendetes érdeklődés kísérte – mondta Karáth Anita, hozzátéve, nem mindennapi látvány, amikor az emberek késő este is versolvasásért állnak sorba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában