szép otthon

2019.06.29. 07:00

Fürdőszoba kicsit másként – Melyek az aktuális trendek?

A hőségben jólesik egy frissítő zuhany, ilyenkor az egész test új erőre kap. A kellemes környezet pedig tovább fokozza a feltöltődést, ezért megnéztük, milyen új fürdőszobatrendek közül választhatunk.

Benedek Bálint

Térben álló kád impozáns látvány Fotó: Szakony Attila

Ebben az egyik kanizsai áruházban a fürdőszobák kialakításában jártas Boncz Ibolya volt a segítségünkre, aki szerint a fürdőszoba stílusa az évek alatt sokat változott. Nagy szerepük volt a külföldi hatásoknak, a letisztult formák a németektől, a romantika az olaszoktól érkezett.

– Egy új fürdőszoba elkészítése, mindig a burkolat kiválasztásával indul – fogalmazott Boncz Ibolya. – Néhány éve kezdődött, s az idén is jellemző a pasztell színek térhódítása. Főleg a szürke, illetve annak árnyalatai az uralkodók, s inkább a természetes anyagok felé halad a divat. Ugyanakkor még népszerű a beton, mellé némi természetes kőhatású anyagok. A természetközeliség fontos lett az embereknek, háttérbe kerültek a színes és harsányabb burkolatok. Ezzel harmonizálva a belső enteriőr kialakításánál is a letisztultság, az egyszerűség dominál. A szerelvények beszerelésekor sokak még arra is figyelnek, hogy csak a lehető legszükségesebb berendezések, például a vezérlő mellett a fejzuhany és egy kézi zuhany látszódjon ki a falból. Vagyis minél könnyebben, s nem utolsósorban tisztán tarthatóbban lehessen kezelni ezeket.

Térben álló kád impozáns látvány Fotó: Szakony Attila

Ugyancsak higiéniai célokat szolgál, új trend a perem nélküli WC-csésze megjelenése, mely egy más technológiával minimálisra csökkenti a kórokozók terjedését.

– A tikkasztó hőségben mindig jólesik a gyors zuhanyzás, speciális zuhanyfejek kiválasztásával még frissítőbbé varázsolhatjuk a felfrissülést – folytatta. – A fejzuhanyból érkező víz a férfiak kedvence, de lehet használni kézi zu­hanyt, de az oldalra beszerelhető fúvókákból érkező permet is fokozhatja az élményt. Aki szeretné kipróbálni az érzést, ám nem rendelkezik zuhany­tálcával annak sem kell elkeserednie, hiszen manapság már a kádra szerelhető paravánnal szinte ugyanaz a hatás érhető el.

Boncz Ibolya szerint ugyanakkor a kádak terén is több elképzelés megvalósítható. A térben álló kád rendkívül impozáns látványt nyújt egyedi, különleges formájával. Ennek érvényesüléséhez azonban nagyobb méretű fürdőszobára van szükség, akár részben vagy teljesen egybenyitva a hálószobával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában