Tudás és szeretet

2019.06.03. 11:00

Első alkalommal köszöntötték a tanárokat Zalalövőn

A szülői szervezetek kezdeményezésére a városban dolgozó aktív, illetve nyugdíjas pedagógusokat köszöntötték pénteken Zalalövőn.

Gyuricza Ferenc

A gyerekek műsorral köszöntötték az aktív és a nyugdíjas pedagógusokat Zalalövőn Fotó: Gyuricza Ferenc

Az ünnepségen a helyi iskolások és óvodások adtak műsort, majd Merics Nikolett sanzonénekes szórakoztatta a meghívottakat. A műsor előtt Pintér Antal polgármester mondott köszöntőt. Kiemelte, hogy bár Magyarországon 1952 óta van pedagógusnap, a rendszerváltás óta mégis ez az első alkalom, amikor Zalalövőn városi ünnepség keretében köszöntik fel az oktatásügyben dolgozókat.

A gyerekek műsorral köszöntötték az aktív és a nyugdíjas pedagógusokat
Zalalövőn Fotó: Gyuricza Ferenc

Kajári Attila, a zalaegerszegi tankerület igazgatója szintén mondott beszédet, ő egyebek között azt hangsúlyozta, hogy az orvosi és a lelkészi pályát választók mellett a pedagógusok azok, aki a legtöbb jót teszik az emberekkel. Kajári Attila szerint a pedagógusok feladata a szeretetre nevelés és a tudás átadása, ezen tevékenység során mindennapjaikat erőfeszítés, kudarc és siker kíséri, és munkájuk gyümölcse sokszor csak évek elteltével érik be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában