pedagógusnap

2019.06.04. 09:00

Ajándék darab járt a pedagógusoknak Keszthelyen

Pedagógusnap alkalmából köszöntötte a nevelőket, tanítókat az önkormányzat. Az ünnepeltek egy színdarabot is megnézhettek, mely a város szülöttjéről, Szendrey Júliáról szólt.

Munkában a későbbi győztes csepregi Horváth János Általános Iskola Médiász csapatának tagjai Fotó: Penovác Károly

A városban dolgozó óvónőket, tanítókat, tanárokat Ruzsics Ferenc polgármester köszöntötte a városi pedagógusnapon, a Balaton Színházban.

– Mi, egykori gyerekek, mostani szülők, nagyszülők legtöbbet a pedagógusoknak köszönhetünk – mondta Ruzsics Ferenc. – Önök azok, akik egy kis lehajtott fejű gyermekből csillogó szemű fiatalt tudnak varázsolni. Akik oly sok mindenre megtanítják gyermekeinket, amire nekünk szülőknek „nincs időnk”.

Munkában a későbbi győztes csepregi Horváth János Általános Iskola
Médiász csapatának tagjai Fotó: Penovác Károly

Az ünnepeltekre eztán ajándék műsor várt. A soproni Petőfi Színház két művésze, Molnár Anikó és Papp Attila adta elő Németh Ervin Mindörökké Júlia című színdarabját, mely a keszthelyi születésű Szendrey Júliáról szól. Őt nem csak Petőfi múzsájaként és feleségeként ismerhette meg a közönség, de feltárult teljes személyisége, életútja, sorsa.

– Egyfajta dokumentumjátéknak is tekinthető az előadás, hiszen az elhangzó valamennyi szöveg csak és kizárólag korabeli forrásokból táplálkozik: levelezések, versek, naplórészletek, sajtóhírek jelentették az alapot – vezette be a darabot a jelenlévőknek Papp Attila. – Tehát egyetlen hozzáírt szó sincs az előadásban. Igyekszünk Szendrey Júliáról olyan képet feltárni, ami talán még ismeretlen a nagyérdemű előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában