vasutasbarátságok

2019.06.29. 09:00

A jókedvű beszélgetéseké volt a főszerep Nagykanizsán a vasutastalálkozón

Pénteken kezdődött és ma folytatódik a XVI. Dunántúli Vasutas Nyugdíjasklubok Kulturális és Baráti Találkozója.

Horváth-Balogh Attila

A Pántlika Néptánccsoport már a rendezvény elején jó hangulatot teremtett Fotó: Szakony Attila

A Kultúrával Kanizsáért Egyesület, a nagykanizsai Vasutas Nyugdíjasklub és a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház által szervezett rendezvény kulturális részére tegnap került sor a közművelődési intézményben, ma pedig a Csónakázó-tóhoz látogatnak a vasutas nyugdíjasok. A budapesti, celldömölki, dunakeszi, pécsi, soproni és székesfehérvári klubok tagjait a Pántlika Néptánccsoport műsora után elsőként Kámánné Szép Terézia, a házigazda művelődési ház vezetője, a Kultúrával Kanizsáért Egyesület elnöke köszöntötte.

A Pántlika Néptánccsoport már a rendezvény elején jó hangulatot teremtett Fotó: Szakony Attila

Kiemelte: a rendezvény a vasutashagyományokról, a magyar kultúra ápolásáról, a közösségépítésről és a barátságról szól. Egyúttal meghívta a vendégeket a július 13-án Szombathelyen tartandó 69. Vasutas Juliálisra, melynek szintén a nagykanizsai VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház munkatársai a főszervezői. Szólt a megjelentekhez Dénes Sándor polgármester és Borsi Sándorné, a Vasutas Nyugdíjasklubok Országos Szövetségének alelnöke is. Ezt követően kulturális műsor szórakoztatta a közönséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában