Együttműködés osztrák vállalkozókkal

2019.05.28. 07:00

Zárókonferenciát rendeztek Lentiben

Véget ért a magyar és osztrák kis- és középvállalkozások együttműködését elősegítő határon átnyúló program.

Korosa Titanilla

A hétfői program két előadója: Fülöp Zoltán, az Ezerjófű Kft. tulajdonosa (balról) és dr. Johannes Fleck, a projekt szakértője, mellettük Halász Eszter projektmenedzser

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Korosa Titanilla

Lenti-hegyen a Hubertus Fogadóban rendezték meg hétfőn a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány Regionet Competitive projektjének zárókonferenciáját. A pályázat a komplex bilaterális gazdaságfejlesztési tevékenységeket célozta meg az osztrák–magyar határ két oldalán.

A hétfői program két előadója: Fülöp Zoltán, az Ezerjófű Kft. tulajdonosa (balról) és dr. Johannes Fleck, a projekt szakértője, mellettük Halász Eszter projektmenedzser Fotó: Korosa Titanilla

– A gazdasági kapcsolatok erősítését szolgálja a projekt, hogy a kis- és középvállalkozók megismerjék egymást – mondta el Halász Eszter, a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány projektmenedzsere. – A program során a turisztikára, az élelmiszeriparra és a helyi ellátásra koncentráltunk. Több rendezvényt és tanulmányutat szerveztünk az érintettek részvételével, Zalából a lenti és a zalaegerszegi járás vállalkozóival. A programhoz képzések is kapcsolódtak, melyek során felhasználható tudást szerezhettek a résztvevők például a piacszerzésről, marketingről, tárgyalástechnikáról. Megismerhettek a zalaiak jó osztrák példákat: hogyan érdemes értékesíteni, együttműködni, illetve, hogy az osztrák gyakorlatot milyen formában lehetne Magyarországra hozni.

A projekt során a magyar és osztrák turisztikai, illetve az élelmiszeriparban, helyi ellátásban érdekelt vállalkozások együttműködési megállapodásokat is kötöttek egymással. Halász Eszter elmondta: a Regionet Competitive projekt célja a vállalkozások feltérképezése, egymással való összekapcsolása volt, de a program eredményeként a magyar termelők már saját szervezésben termékeiket is értékesíthetik az osztrák oldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában