Az elfogadó, toleráns közösségekért

2019.05.18. 09:00

Több szakembert is bevont legújabb projektjébe a Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ

Nagykanizsa Az óvodai és iskolai szociális tevékenységet fejlesztette az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával a Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ. A projekt zárókonferenciájára tegnap került sor a kanizsai HSMK-ban.

Horváth-Balogh Attila

Cseresnyés Péter, dr. Kaszás Gizella és Tóth Nándor Fotó: Szakony

A család- és gyermekjóléti központ 35,6 millió forintot nyert az „Összefogással a mindennapokban – segíts, hogy segíthessünk” című projektjére, melyben több nagykanizsai, szepetneki és zalakomári köznevelési intézmény is részt vett. A projekt elsősorban az intézmények tanulóinak, a pedagógusoknak és a gyermekek szüleinek szólt, de a remények szerint közvetve hatással lehet a nagykanizsai járás egészének pedagógusaira és más szakembereire is.

– A program célja az volt, hogy elfogadó, toleráns és nyitott társadalmi attitűdöt közvetítsen az abban részt vevők számára, s a másságot, a kisebbséget és fogyatékosságot jobban toleráló, megértőbb, érzékenyebb környezet alakítson ki – mondta a projektzáró konferencián beszédében dr. Kaszás Gizella, a Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ igazgatója.

Cseresnyés Péter, dr. Kaszás Gizella és Tóth Nándor Fotó: Szakony

– Ennek érdekében a projektbe összesen 17 szakembert vontunk be: klinikai szakpszichológust, mentálhigiénés szakembert, mediá­tort, szociológust, szociális munkást, szociálpedagógust, illetve szociálpolitikust. A munka több tevékenységcsoportban zajlott: egyéni tanácsadás, csoportaktivitás, közösségi tevékenység keretében, illetve a gyermek- és ifjúságvédelmi feladatok ellátásával. Olyan témákkal is foglalkoztunk, mint a konfliktuskezelés, a szorongások, a korai agresszió kezelése, valamint az iskolaérettség kérdése.

A zárókonferencián a projekt jelentőségét méltatta Cseresnyés Péter miniszterhelyettes és Tóth Nándor alpolgármester. Végül dr. Zacher Gábor toxikológus, egyetemi docens tartott elő­adást a kamaszokat veszélyeztető függőségekről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában