Összefogás

2019.05.30. 11:30

Másodszor szerveznek építőtábort a Kis-Balatonnál

Több szervezet összefogásával augusztus 4. és 11. között harminc zalaegerszegi fiatal vehet részt a zalaszabari Holnapocska táborban megrendezendő Kis-Balaton építőtáborban.

Benedek Bálint

Szabadics Zoltán, a Holnapocska tábor alapítója, Resitcky Gergely, a Vízi tanoda vezetője és Kovács Tamás, a Szabadics a Gyermekekért Alapítvány egyik alapítója

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

A programot támogató Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park és a Szabadics a Gyermekekért Alapítvány képviselői tegnap a Várszigeten tartott sajtótájékoztatón beszéltek a részletekről.

– Szerettünk volna egy olyan kezdeményezést visszahozni a köztudatba, amely a múltban jól működött – fogalmazott Szabadics Zoltán, a Holnapocska tábor alapítója. – A gyerekek megismerhetik, hogy nemcsak az internet világa nyújthat élményt, hanem az értékteremtő munka elvégzése is. Olyannyira jól sikerült a tavalyi program, hogy most kétszer annyi időt tölthetnek együtt hasznos tevékenységgel és lazítással a fiatalok.

Szabadics Zoltán, a Holnapocska tábor alapítója, Resitcky Gergely, a Vízi tanoda vezetője és Kovács Tamás, a Szabadics a Gyermekekért Alapítvány egyik alapítója Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Gaál Róbert vízügyi igazgató elmondta: jó tapasztalatokkal zárult a tavalyi tábor. A tanulók részt vettek a kavicsos utak kátyúzásában, szemetet szedtek, faszerkezeteket ápoltak. Idén is hasonló feladatok várnak rájuk.

Ugyancsak üdvözölte az építőtábort Kajári Attila tankerületi igazgató és Puskás Zoltán, a nemzeti park igazgatója. Elhangzott: a Kis-Balaton környékének rendbetétele ki­vételes élményt nyújt a fiataloknak. Az idén a kápolnapusztai bivalyrezervátumban is lehetőségük lesz különféle karbantartásokat végezni.

A Holnapocska táborban mutatkozik be először a Vízi tanoda, melynek keretében hasznos tudást szerezhetnek a fiatalok a természetről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában